Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj novi spot za pesmu “Monkey In My Head”.


Ovo je njihov prvi singl objavljen na stranom jeziku. Frontmen benda Vanja Solaković izjavio je kako se radi o eksperimentu, jer ga je zanimalo kako Činčila zvuči na engleskom jeziku. Pesma “Monkey In My Head” se nalazi na njihovom poslednjem albumu “Bez oblika”, a koji je objavila beogradska izdavačka kuća Lampshade Media. Link za streaming albuma OVDE


“Monkey in my Head” opisuje direktan odnos individue sa alter egom, “majmunom” koji je često destruktivan i neobuzdan. Frontmen benda Vanja za ovu priliku kaže:  “Jako je važno biti svjestan sebe i svog alter ega, te sam stoga pokušao na najbolji način opisati svoj odnos sa njim, koji je često dramatičan i destruktivan. Smatram da je svest o sebi  jedna od ključnih stvari u čovekovoj potrazi za duhovnom slobodom i harmonijom.

Video spot “Monkey In My Head” je spoj umetničkog performansa Vanje Solakovića, grafičkih radova akademskog umetnika Denisa Haračića, kao i umetnosti svetla i fotografije Romana Kuduzovića. U vido spotu se prikazuje inidividualac u konfliktu sa svojim unutrašnjim “demonima”, koji su prikazani kroz manično ponašanje i nagle promene  raspoloženja tokom performansa. Denis Haračić je istakao kako je proces vizualne naracije muzičkog sadržaja izrazito izazovno tlo za umetnika, a ovom projektu pristupio je u potpunosti sa aspekta umetnika i kao na umetničko dela. S obzirom da je i sam veliki ljubitelj alternativne muzike, nekoliko puta je radio na vizualnim sadržajima za razne autore.

Bend je i na prethodnim spotovima sarađivao sa režiserom Romanom Kuduzovićem, koji je i ovaj put sa kadriranjem i režijom odlično ujedinio grafike sa performansom. Zvuk je snimao Kemal Sulejmanović, a mix i mastering pesme je radio Haris Saračević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here