Dobitnica 15 GRAMMY nagrada, svetski priznata umetnica i pevačica, Alicia Keys objavila je novi, sedmi po redu studijski album, jednostavno nazvan ALICIA (RCA Records/Menart). Prepun soul zvuka i senzualnosti, novi album je pozivnica jza jedno introspektivno putovanje, sa 15 novih pesama koje najbolje oslikavaju mnoga lica ove multitalentovane kompozitorke. Jill Scott, Khalid, Miguel, Snoh Aalegra, Tierra Whack, Sampha i Diamond Platinumz su gosti na albumu ALICIA.

 

Ovaj album nosi posebnu energiju, otelotvorenje je svega što volim u vezi muzike i umetnosti, u sadašnjem trenutku u mom životu”, objašnjava Ališa i dodaje:” Uzbuđena sam što ću preko ovih tonova, stihova i melodija, biti spojena sa ljudima širom sveta. Nazvala sam album mojim imenom jer sam se tako osećala u studiju dok sam ga snimala. Udobno mi je u sopstvenoj koži, prihvatila sam sve svoje različitosti stvarajući ove pesme. Ovo je najiskrenija verzija mene, a nadam se da to mogu da prenesem, kao osećaj i na sve koji album budu slušali”. 

Ališa je unazad mesecima najavljivala novi album singlovima koji su vrlo brzlo našli svoj put do radio stanica i slušalaca. Pri kraju prošle godine prvo smo čuli duet sa Miguelom, “Show Me Love”, koji je postao jedanaesti po redu #1 singl Ališe Kiz na Bilbordovoj listi singlova. Nakon toga usledila je “Time Machine”, pa “Underdog”, “Good Job”, “So Done” i kao finalna pesma pred nadolazeći album,”Perfect Way To Die”, koju je Ališa posvetila nevinim crnačkim žrtvama policijske brutalnosti.

Album ALICIA možete slušati ovde

Omot albuma možete preuzeti ovde

Stihove pesama sa albuma i autorske podatke možete preuzeti ovde

Kiz planira svetsku turneju ALICIA: The World Tour,  koja če početi tek narednog leta, zbog globalne pandemijePogledajte datume OVDE.

 

Album “Alicia” je muzički pandan autobiografskoj knjizi More Myself: A Journey, koja je postala bestseler.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here