Baltimorski bend Future Islands, alt rock/sinthpop zvuka, izdali su svoj šesti album pod nazivom „As Long As You Are“ za 4AD.


Tema albuma je osvrt na prošlost, sa pogledom u budućnost i suočavanjem sa starim demonima, prigrlivši novu nadu.

Ovim albumom o poverenju, pun iskrenosti, iskupljenja i prepuštanja – Future Islands zaceljuje stare rane da zacele i zatvara bolna životna poglavlja.

Da je ovo nova era za bend pokazuje i činjenica da je osnivački trio kao stalnog, četvrtog, člana primio perkusionistu Mike Lawry-a, koji im je bio bubnjarska podrška na turnejama još od 2014. godine.

Osim prvog singla For Sure objavljenog u julu, na albumu se nalazi još deset pesama. Između ostalih i Thrill, objavljen u avgustu, zatim Moonlight izdat sredinom septembra, Born in a War, objavljen početkom oktobra.

 

Future Islands su:

  • William Cashion – bass, gitara (2006–do danas)
  • Samuel T. Herring – vokal, autor (2006–do danas)
  • Gerrit Welmers – kllavijature, programiranje (2006–do danas)
  • Michael Lowry – bubnjevi (2020–do danas; touring member 2014–2019)

Energija Future Islands najbolje se doživljava na koncertima. Tokom decenije uzastopnih turneja, imali su više od 1000 koncerata . Njihov 1235. koncert, zapravo je bio globalni live stream dogadjaj pod nazivom „A Stream of You and Me“. Snimljen je u Merilendu (Maryland), sa unikatnim light show kreacijama Pierre Claude-a (umetnik svetla koji je radio za The Strokes, Phoenix, Gesaffelstein). To je u isto vreme bila i premijera ovog dugo očekivanog albuma, kao i njihov jedini koncert u 2020. godini.

Za sladokusce, pogledajte live izvodjenje „For Sure“ iz emisije The Late show with Stephen Colbert“.

Future Islands se “rodio” iz benda …Art Lord & the Self-Portraits koji su osnovali tadašnji studenti umetnosti Semuel T. Herring i gitariste William Cashion-a. Uskoro im se pridružio Herring-ov drug iz detinjstva Gerret Wellmer. Cashion je do data već bio član nekoliko alt rock bendova, Herring-ovo interesovanje je bilo hip-hop, dok je Wellmer više stremio ka heavy metal-u i punk-u. Ali klavijature Wellmer-a odvele su ih drugom pravcu, ka Kraftwerk zvuku, a Cashion se latio bas gitare. Herring je kao svoj performerski alter ego izabrao arogantnog, nemačkog umetnika Locke Ernst-Frost-a i njihova groznica ka intezivni koncertnim izvodjenjima i turnejama je počela i nastavila se tokom Future Islands poglavlja. Kada su ih Cashion i bubnjarka Kymia Nawabi napustili, bend se raspao (K.N. je dizajnirala većinu omota za Future Islands).
Future Islands je osnovan kao rezultat neispunjenih koncertnih obaveza Art Lord & the Self-Portraits, ali i iz težnje za novim, ozbiljnijim poglavljem u muzičkoj karijeri Herring/Wellmer/Cashion-a. Herring je pisao većinu tekstova, a muzika se razvila u kombinaciju alt rock-a i synthpop-a. Do sada su izdali šest albuma i imali preko 1000 koncerata. Njihov hit sa albuma “Singls” „Season (Waiting on You)“ iz emisije David Lettermann-a je nagledaniji video ovog benda sa preko 3 miliona pregleda.

Sudbinski, za Herring-a (i bend) kao da nije bilo dovoljna njegova uspešna borba sa narkoticima. Godine 2014. dijagnostikovan mu je Rankeov edem na grlu. To je zauvek promenilo njegov način pevanja. Njegovo karakteristično, povremeno urlanje moralo je zauvek da se završi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here