Jubilarni Arsenal Fest 10 usled i dalje složene situacije sa pandemijom Kovid-19 u Kragujevcu biće održan online bez prisustva publike, a od 9. do 16. septembra nastupiće Amira Medunjanin, Čovek bez sluha, KBO!, Nikola Vranjković, Lea Dobričić, Kruševac geto, Kendi, Larska i Kanda Kodža i Nebojša. Publika Arsenala moći će posredstvom društvenih mreža i jutjuba da besplatno gleda i sluša svirke na Garden Stage-u, odnosno u kragujevačkoj  „Zastavinoj bašti”, svake večeri od 21:00.

Prvobitno planirani Arsenal 10, sa najavljenim nastupima imena kakva su Placebo, Sum 41, Ynwgie Malmsteen, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv… nije mogao da bude održan kako je planirano u junu 2020. godine, usled nepovoljne globalne situacije sa pandemijom Kovid-19. Stoga je planirani program prebačen za jun 2021. godine (potvrđeni su Gogol, Yngwie, Dubioza, dok se čekaju datumi za Placebo, Sum…).

Nakon toga, tim Arsenala uložio je sve napore kako bi jubilarni festival ovog leta ipak bio održan, naravno u svedenom i prilagođenom obliku, u skladu sa odredbama i preporukama republičkog Kriznog štaba za borbu protiv Kovid-19. Za ovu sedmicu očekivani su ČBS i KBO!, Amira Medunjanin, Nikola Vranjković i Lea Dobričić, kao prvi od desetak planiranih događaja Arsenala 10, koji bi se održavali uz ograničen broj od 500 posetilaca, rastojanje od 1,5 metra, nošenje maski i druga zdravstvena pravila. Pošto je Institut za javno zdravlje Kragujevca danas saopštio da i dalje nema uslova za ukidanje vanredne situacije u gradu, bili smo prisiljeni da se odlučimo za praktično jedini moguć način održavanja desetog Arsenala – emitovanje online nastupa bez prisustva publike.

Povrat ulaznica za nastupe Amire Medunjanin, Nikole Vranjkovića i Lee Dobričić počinje od 8. septembra u zavisnosti od mesta kupovine – u Kragujevcu u Domu omladine i Da Gama Travel-u. Uputstva za povrat novca kupljenih preko Ticket Vision-a: ulaznice kupljene online – poslati email na " target="_blank" rel="noopener noreferrer">ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima – povrat (trenutno) na Blagajni Ušće Shopping Center, a ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima van Beograda poslati email na " target="_blank" rel="noopener noreferrer">, uz priloženu sliku kupljenih ulaznica.

Zahvaljujemo se svim našim fanovima i posetiocima, iz Kragujevca, regiona i svih delova planete, koji su nam neprekidno davali podršku tokom ovih teških i neizvesnih meseci, zbog kojih smo i nastojali da istrajemo i ipak održimo ovogodišnji slavljenički Arsenal. Verujemo da je ogromno razočarenje fanova Arsenala što neće biti u mogućnosti i ovog leta da prate nastupe u jedinstvenom prostoru istorijskog „Kneževog arsenala” (Main Stage), „Zastavinoj bašti” (Garden Stage) i „Čaurnici” (Explosive DJ Stage). Što se tiče organizacionog tima – festival je tokom svoje desetogodišnje istorije zapamtio brojne poteškoće, neizvesnosti, krizne trenutke… ali za nas ništa ne bi bilo tako bolno kao kompletno otkazivanje Arsenala.

U inat svemu čujemo se i gledamo sa ovih dana sa Gardena!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here