Nezaboravni nastup novosadske punk grupe RITAM NEREDA na LAKE FEST-u 2012. godine još uvek se prepričava. Ljubitelji glasne, brze, čvrste i energične svirke sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom, uživade i ove godine na Krupcu u nastupu jednog od najpopularnijih punk bendova u regionu.


Ritam Nereda LIVE 04 _ foto Marko Ristic
Ritam Nereda LIVE 04 _ foto Marko Ristic

 

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domadih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Kolekciju legendarnih pjesama kao sto su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sećanja”, “Heroj” i mnoge druge se uvek mogu čuti na njihovim nastupima koje zajedno sa publikom pevaju glasno.

Svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 29 godina karijere bend je uvek imao veliku bazu fanova i za Balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajudi redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.Poslednji studijski album “To nisi ti” izašao je 2015. godine za izdavačku kudu Nocturne Media.

Na ovogodišnjem festivalu potvrđeno je učešde i nikšićkog punk sastava Punkreas.

Prvi album “Glavom kroz zid” izlazi u januaru 2009.Godine, a sledede godine izlazi singl “Sistem nas laže“.Punkreas je svirao u svim zemljama bivše Jugoslavije i to po više puta. 2014 godine izlazi album “Majmunska posla” za kudu Nocturne Media. 2015. godine Punkreas je delio binu sa legendarnim The Prodigy, a tokom iste godinesu snimili i 3 spota za pesme “Adios Amigos”, “Ulična poezija” i ” Drakula”. Momci vredno rade na novom materijalu koji de uskoro ugledati svetlost dana.

Za sada potvrđeni izvođači na festivalu su Manu Chao La Ventura, Rambo Amadeus & Five Winetous – Sextet, Bajaga i instruktori, Kerber, Yu grupa, TBF i Sivilo.

Šesto izdanje LAKE FESTa de trajati četiri dana i održade se od 11. do 14. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšidu.

Cena karte ostaje nepromenjena i ona iznosi 10,00 evra za jedno veče i 25,00 evra za sve četiri večeri. Prvi dan festivala posveden je Desetogodišnjici obnove crnogorske nezavisnosti i ulaz je besplatan za sve posetioce festivala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here