Grupa “Zemljotres”  postoji  od jula 2008. godine i kako kažu trude se da bar jednom nedeljno održe nastup. Za sada ih možete videti uglavnom na severu Srbije. Osim samostalnih koncerata nastupaju na Festivalima i okupljanjima motordžija, a delili su i dele bine sa poznatim imenima  rok scene.


Zemljotres
foto: Milena Ilić

Klasični rokenrol i bluz sa primesama kantrija, uz dodatak progresive, definicija je njihovog pravca, a oni su: Janko Hrubik (gitara, vokali), Veselin Grcić (bubnjevi), Petar Paštrović (bas gitara, vokali) i Denis Grubić (gitara, vokali). 

Učestvovali su na takmičenjima Radija 202 i Live shot Kanala 9 na kojima su stigli do finala.

  • Šta je muzika?

Muzika je interpretiranje vlastitog osećaja, a radimo iz čiste ljubavi. Dopunjujem energiju koja mi nedostaje. Mnogi kažu da se ovim putem oslobode negativne energije, zapravo je suprotno ja punim baterije putem muzike, rekao nam je Janko Hrubik

(Svoj stajling za nastupe osmislio je  sa šesnaest godina i drži ga se do danas.)

  • Zašto Zemljotres? 

Zemljotres je, žargonski rečeno, vrhunac ljubavi (Smeh). 

  • Grupa Zemljotres nastupila je u takmičarskom delu programa, sada već završene 50. jubilarne Gitarijade u Zaječaru. Upitali smo, koliko je značio nastup na najdugovečnijoj rokenrol manifestaciji?

Sama činjenica da jedna takva institucija postoji 50 godina… Ona daje priliku bendu da predstavi ono što radi, da vidi da li je to dobro, kako će biti prihvaćen… Prilika je sjajna! Ne treba je propustiti, ko god da dođe. 

Njihov dalji plan je da pojačaju nastupe, odnosno da odrade još veći broj istih, a kako kažu imaju i dosta autorskog materijala… Bend je imao priliku da nastupi i u Slovačkoj, kao i u Poljskoj gde su stekli novo iskustvo, ali i publiku. 

Početkom 2015. godine u okviru evropske turneje poznate slovačke punk-rock grupe Ine Kafe, Zemljotres na dva koncerta u Bačkom Petrovcu i Beogradu nastupa kao predgrupa zajedno sa grupom Zbogom Brus Li.

  • Ukratko, scena u Srbiji? 

Scena u Srbiji je naravno klimava, ali ima nade. Postoji svetlo na kraju tunela, a mi ćemo se boriti do kraja. 

Biografiju benda Zemljotres , kao i audio zapise možete naći na njihovom zvaničnom sajtu. Klik na link – OVDE

foto: Milena Ilić

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here