Nakon uspešne promocije u Rock IT Clubu u Sofiji, druga stanica Gitarijada promo toura 2015. bila je u klubu Nikita u Ćustendilu. Sinoć je i u ovom bugarskom gradu predstavljen Festival Gitarijada i Konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi, koji se od prošle godine mogu prijaviti i iz Bugarske.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAKao i u Sofiji,  promociji su prisustvovali brojni ljubitelji rokenrola iz ove naše susedne zemlje, ali i bugarski mediji, koji od juče u superlativu pišu i izveštavaju o “najstarijem rok festivalu na svetu”. Prilog o Gitarijadi u udarnim vestima  objavila je i Bugarska Nacionalna Televizija, tako da rakcija bugarskih medija neće izostati ni nakon koncerta u Ćustendilu, jer je ovaj grad na jugoistoku Bugarske, poznat i po tome što je poslednjih godina bio domaćin mnogim rok zvezdama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoncerte su i sinoć, uz ovacije publike, održali niški bend DOK 7, pobednici  46. Gitarijade po glasu publike i popularni bugarski bend SEVI, koji je prošle godine imao veoma zapažen nastup u revijalnom delu 48. Gitarijade u Zaječaru.

Gitarijada promo tour se, nakon Bugarske, seli u susednu Makedoniju, gde će večeras (petak 3, april) pored niškog benda Dok 7, u Mladinskom kulturnom centru u Skoplju, nastupiti i makedonski bendovi: Yana Narayana iz Skoplja, The Goverment iz Bitolja i Skyrise iz Tetova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here