Regionalno popularni pank-rok bend Hladno pivo održao je sinoć, u rasprodatoj beogradskoj Barutani, sjajan dvočasovni koncert u sklopu turneje „35 za 35“, kojom obeležava tri i po decenije postojanja. Mile Kekin i ekipa su se tako, posle prošlogodišnjeg stadionskog trijumfa na Tašmajdanu, vratili u intimniji ambijent, pokazavši, po ko zna koji put, na dvosatnom koncertu da je energija koju tada emituju, u razmeni sa publikom, za pamćenje.

Uzavrela atmosfera stvorena je još pre izlaska Mileta, Zokija, Sube, Šokija i Dede na binu, i na pravi način je „potpaljena“ najvećim hitom iz prve faze, „Pjevajte nešto ljubavno“, odmah na startu, odakle se uletelo u refren koji se, po pravilu, peva iz svih grla „Nema više, nema više naše birtije…“. „Ima mnogo ljudi, ali, da vidimo koliko ima publike“, „izazvao“ je Mile pred „Ne volim te“ i dobio očekivan „odgovor“. U Barutani, ove večeri, nije bilo zalutalih, već su se okupili odani posvećenici i detaljni poznavaoci opusa Piva. To je doprinelo da dobro reaguju i na neka osveženja u set-listi, poput pesme „Udarna vijest“, ali i na sjajan novi singl „Štetočine“, himničnog refrena, koji je uveliko ovladao radijskim etrom u regionu.

foto: Nemanja Djordjevic

Slavljenički program je, ipak, bio uglavnom sačinjen od jako dobro znanih pesama, ali je veliki plus Hladnog piva to što mnoge od njih povremeno izbacuju ili ubacuju, menjaju im raspored tokom koncerata, pa oni, često, nisu predvidivi ni najzagriženijim obožavaocima. Jedan od njih, stasiti Jovan, koji se spontano, uz Kekinovu dozvolu, pridružio bendu u „Teško je ful biti kul“,

ne samo da je maestralno odrepovao deonicu Eda Majke, već je, u tih nekoliko minuta, potpuno „ukrao šou“ i zasluženo dobio ovacije pune Barutane. Zvuci trube obogatili su „Sreću“, „Zimmer frei“, „Pravo ja“…

Kalemegdanom, koji je uveliko dobro znan Hladnom pivu, do duboko u noć su odjekivali hitovi „Pitala si me“, „Samo za taj osjećaj“, „Firma“, „Supermen“, „Mojoj majici“, „Jednim osmijehom“, „Nije sve tako sivo“, završna „Ezoterija“… „Ovo je bilo dva sata Hladnog piva, sasvim dovoljno za zdravog čoveka“, zaključio je Kekin. Novi susret u, ponovo, rasprodatoj Barutani, ali, sasvim sigurno, ne i sa poptpunom reprizom sinoćnjeg programa, zakazan je za večeras (21.00).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here