Bend KOB u saradnji sa producentom Ninoslavom Tikijem Dobrijevićem upravo je  objavio najnoviji singl “Istina” simbol najveće ljubavi, one roditeljske. I živi spomenik svim očevima i sinovima.

“Istina” je plod dugogodišnje evolucije benda, a sama pjesma je snimljena tek godinu dana nakon što je napisana. Iako je “Istina” napisana prije događaja koji odjekuju kroz pjesmu, tadašnja dešavanja utiču na muziku i izvedbu pjesme te se tako odgodio početak produkcije i snimanja, sve dok se nije iskristalisala konačna verzija.

Konačna verzija “Istine” je nezaustavljiva bujica emocija koja se budi u slušaocu sa prvim stihovima, a kulminira tokom solaže kroz koju su izraženi patnja, bol, ponos i snaga ljudi koji tragaju za Istinom, poručuju iz benda. 

„Ova pjesma nije poziv na rušenje bilo čega. Nažalost, to moramo naglasiti na samom početku jer znamo da će nas određene grupe i osobe etiketirati. Mi ne rušimo ono za šta su mnogi očevi, sinovi, muževi dali svoje živote. Ova pjesma je isključivo poziv na traganje za istinom i pravdom kao najvišim civilizacijskim tekovinama. Ona je simbol najveće ljubavi – one roditeljske. Ona je živi spomenik svim očevima i sinovima.“

Ovim riječima članovi grupe KOB opisuju svoju najnoviju pjesmu „Istina“, koja je nedavno objavljena na njihovom YouTube kanalu.

Namjerno snimljen bez dodatnog uljepšljavanja okoline i propuštanja kroz ružičaste filtere, spot oslikava svakodevnicu običnog čovjeka i socijalni aspekt njegovog života, prikazujući niz očeva i sinova u stavu koji je postao simbol naše stvarnosti i jasna poruka da se od borbe za istinu i pravdu, te dostojanstvo malog čovjeka ne smije odustati.

Režiju i produkciju potpisuje Denis Cvijanović, dok je za kameru i postprodukciju bio zadužen Slaviša Janjetović. U videu glume obični smrtnici i mali ljudi.

Muziku i tekst napisao je Vanja Cvijanović, dok su na aranžmanu radili Vanja Cvijanović, Milorad Nježić, Duško Cikota i Ninoslav Dobrijević Tiki. Producent je Ninoslav Dobrijević Tiki, koji je takođe bio zadužen za snimanje, miks i mastering u Digital Boyler Studiju.

Grupu KOB čine četiri mladića iz Kostajnice – Vanja Cvijanović (vokal i gitara), Milorad Nježić (bas gitara) i Duško Cikota (bubanj). Prateći vokali i sintisajzer povjereni su Ninoslavu Dobrijeviću Tikiju. Radi se o izuzetno perspektivnom mladom bendu, koji je 2017. godine osvojio prvo mjesto na Z.E.T. festu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here