Nakon singlova koje su iznedrili Hladno Pivo i Rambo Amadeus, sa kompilacije posvećene punk legendama, bendu KUD Idijoti stiže i singl iz kuhinje šabačkih GOBLINA. U pitanju je obrada numere “Marjane, Marjane” sa albuma “Megapunk”.


goblini_2013d_fotoMarkoRistic
foto: Marko Ristić

“Jako nam je drago što možemo da budemo deo ove priče gde su se okupili svi bendovi iz bivše Jugoslavije. KUD Idijoti su vrlo važan bend kada pričamo o našoj punk sceni i nadamo se da će ova kompilacija i nekim novim klincima objasniti koliki je uticaj ova četvorka imala na sve bendove koji trenutno rade i stvaraju.” ističu šabački pankeri.

Kompilacija “Za Tebe – a tribute to KUD Idijoti” će svetlost dana ugledati 14. oktobra, kada je godišnjica smrti pevačaBranka Črnca – Tuste. Na kompilaciji je učešće uzelo 25. bendova, A pored Hladnog Piva, Ramba Amadeusa i Goblina, svoj doprinos su dali bendovi Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Lačni Franz, Novembar, Psihomodo Pop, tito’s boys i mnogi drugi.

Izdavač kompilacije je kuća Nocturne Media, a sav prihod ostvaren od prodaje fizičkog i digitalnog izdanja će biti uplaćen u humanitarne svrhe, fondu za decu obolelu od malignih bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here