Prvog dana festivala svih manifestacija “Beogradski manifest“ uspešno je predstavljen program 49. izdanja Gitarijade. 


DSC_0090

Na štandu najdugovečnije rok manifestacije svi posetioci mogli su da se informišu, kako o programu, tako i o konkursu za prijavu demo bendova na 49. Gitariajdu, koji će podsećanja radi biti zaključen 31. maja, tačno u ponoć.

U muzičkom delu programa na bini “Kultur šok” koja je imala zadatak da predstavi sva lica muzike u Srbiji, nastupili su „Meda Vuk i Sandokan“ iz Petrovca na Mlavi. Tmurno vreme nije sprečilo pobednika 48. Gitarijade prema glasu publike, da priredi fantastičan koncert.

DSC_0970Uvod u završetak lepog dana i dobro organizovanog prostora i vremena, bio je vatromet, koji je mogao poslužio kao najava za naredni odličan dan na Kalemegdanu.

U okviru drugog dana festivala manifestacija „Beogradski manifest“ na bini „Kultur Šok“ nastupio je, i Gitarijadu na najbolji način predstavio sastav  „Orthodox Celts“. Njihov nastup najavio je, promoter Gitarijade, Đorđe David, koji je podsetio na program 49. izdanja zaječarskog rok festivala, naglasio posebnu važnost postojanja manifestacije i pozvao sve da u periodu od 29. jula, do 1. avgusta posete Zaječar.

DSC_0140Frontmne grupe „Orthodox Celts“, čiji zvuk odiše fuzijom različitih žanrova, Aleksandar Petrović ( Aca Celtic) izjavo je, tokom koncerta, da s obzirom na to da je Gitarijada došla u Beograd, posetu svi moraju uzvratiti.

Ogroman broj obožavalaca uživao je, nešto više od sat i po vremena, uz tradicionalnu irsku muziku sa elementima roka. Odličnu atmosferu, koju je kreirao prvi „irski“ bend u Istočnoj Evropi, pratilo je više od hiljadu ljudi, što je bio i najveći broj posetilaca u „Kultir šok“ zoni, tokom trajanja manifesta.

Poslednjeg, trećeg dana “Beogradskog manifesta”, na štandu Gitarijade, posetioci su mogli da se upoznaju sa programom ovogodišnjeg festivala, da pogledaju promo filmove o najdugovečnijoj rok manifestaciji, uzmu promo materijal i upoznaju se sa uslovima konkursa, koji traje do kraja ovog meseca.DSC_0200

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here