Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj,  predata je donacija, prihod od koncertnih karata humanitarnog koncerta u čast Dragoljuba Đuričića. Predstavnici muzičara učesnika  koncerta,  gitarista i autor Dragoljub Jelić, gitarista i autor Nikola Čuturilo, autor i pevač Dejan Cukić i Andrija Đuričić, sin Dragoljuba Đuričića, zajedno sa organizatorom koncerta Lampshade Media i kompanijom Nurdor  u prostorijama dečje klinike, predali su donaciju namenjenu opremi za lečenje malignih bolesti kod dece.

Koncert u čas legendarnog preminulog bubnjara Dragoljuba Đuričića, održan je 24. februara  u beogradskom pozorištu Atelje 212. Sav prihod od ulaznica od početka bio je namenjen Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

– Dijagnostika i lečenje malignih bolesti kod dece su kompleksne i zahtevaju značajne novčane investicije. Najveći deo troškova pokrivaju bolnice i Republički fond za zdravstveno osiguranje. Međutim, najsavremenija oprema nije uvek dostupna, zbog čega je kontinuirana pomoć dobrodošla. – kaže Asist. dr. Jelena Lazić i dodaje – Donacija sa koncerta je upotrebljena u svrhe kupovine dve pumpe za primenu hemioterapije, koje omogućavaju precizni protok citostatskih i drugih lekova. Takodje, kupljen je i pulsni oksimetar za bolničke uslove, aparat čiju su upotrebnu vrednost mnogi prepoznali tokom poslednje dve i po godine pandemije. Dobar deo citostatika je fotosenzitivan, što znači da se infuzione boce ne smeju izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti, zbog čega je u toku i nabavka medicinskih zastora/zavesa, koje se lako održavaju i imaju navedeni protektivni karakter. Zahvaljujemo se naiskrenoj podršci i ne zaboravljamo da ovo nije prva akcija posvećena deci oboleloj od raka, sa učešćem doajena naše rok scene.–

Želja porodice kao i Dragoljubovih prijatelja koji su se okupili oko ovog koncerta, jeste da se nastavi tradicija bubnjarskih večeri koju je on uspostavio i da mu se ubuduće svake godine koncertom oda počast za velike zasluge i trag koji je ostavio u domaćoj muzici.

Sin preminulog bubnjara, Andrija Đuričić o tome kaže:

– Velika mi je čast i privilegija što smo uspeli da pomognemo onkološkoj klinici i ovo nama malo nekome znači mnogo. Moj otac je celog života pomago ljudima i sada bi bio zadovoljan i srećan da smo pomogli. Zahvaljujem se kolegama i svima koji su učestvovali, što smo uspeli da prikupimo potrebnu donaciju i predamo je Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj .

U organizaciji izdavačke kuće Lampshade Media, uz kompletnu podršku Ateljea 212, na koncertu u čast Dragoljuba Djuričića svirali su Vlatko Stefanovski, Jan Stefanovski, YU grupa, Kerber, Nikola Čuturilo, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Ðurađ Ðuričić, Duda Bezuha, Aleksandar Lokner, Džoni Dunkić, Peđa Milanović, Dragoljubovi bubnjari i Beogradska reprezentacija bubnjara.Program je režirao Milutin Petrović,a vodila ga je glumica Gorica Popović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here