Projekat je započeo 2014. godine kao demo eksperiment, koji se posle izvesnog vremena pretvorio u kompletnu “one-man” produkciju i live bend, čiji su sadašnji članovi Matej Blečić (vokal, klavijature i gitara), Hana Stanišić (prateći vokal), Tomislav Tonković (gitara), Ivan Starčević (bas gitara) i Tin Brkljačić (bubnjevi).

Do sada su objavljena dva stilski veoma raznovrsna i međunarodno priznata albuma, koji se najbolje mogu opisati kao rok fusion izraz sa mnogim drugim uticajima: The Artificial Spirit (2019) i Clock Is a Thing of the Past (2022). Posle drugog albuma objavljen je singl „Trust me“ (2023) zajedno sa pratećim video-spotom.

„Sundai Morning” je fjužn pop pesma sa uticajima ritma i bluza, a karakteriše je ponavljajuća progresija akorda sa sintisajzerskim teksturama i zvucima koji joj daju ambijentalni i pomalo nostalgičan ton, koji podseća na hitove iz osamdesetih godina prošlog veka. Ideja za samu kompoziciju pojavila se bukvalno – u snu.
Pesmu je snimio, producirao i miksovao osnivač projekta ectratis Matej Blečić, a mastering je uradio producent Angel Marcloid iz Čikaga (SAD).

Intrigantan video, koji evocira nedeljno jutro i njegove „nedaće“ kroz četiri različita dana, osmislio je, snimio i montirao Roland Rostohar.

Ova pesma će biti objavljena na trećem albumu ectratis-a, čiji je izlazak planiran u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here