Asocijacija NEKI ROK se od 2001. godine bavi očuvanjem i promocijom rock’n’roll-a, kulture, umetnosti i sporta. Za 19 godina postojanja aktivno su pratili domaću rock scenu koja stvara autorsku muziku, bili su podrška u razvoju mladih muzičara i demo bendova, promovisali su kulturu ponašanja i scenskog nastupa kao i sve pojedinačne uspehe koji su doveli do unapređenja domaće kulturne scene.

„Simbol pokreta NEKI ROK je podignut palac koji na prvo gledanje označava gest kojim se daje podrška ali označava i podignut palac „na život“ a naziv neki rok upućuje na rock muziku, u ovom slučaju, nedefinisanu vrstu ali mu je značenje dvojako pa označava i nedefinisan vremenski rok a to je opet život. Život uzet u naše ruke“ – rekao nam je osnivač asocijacije Goran Šobić Sirano.

Članovi asocijacije NEKI ROK i u 2020. godini, su odlučili da nagrade one koji istrajavaju u stvaralaštvu.

„Istaknuvši one koji su postigli određena dostignuća dajete podstrek i svima drugima da se više potrude i angažuju jer će i njihov rad, ipak, biti primećen. Rock muzika trpi godinama ogromno distanciranje medija i javnosti od nje pa je ovogodišnja dodela nagrada naš glas da postojimo. Posebno je važno što su ove nagrade dodeljene za godinu koja je bila izazovna za sve, a posebno za muzičku industriju, koja je gotovo sasvim stala sa radom “– istakao Goran Šobić Sirano.

Nagrade za 2020. godinu podelili su u sedam kategorija. Dobitnici nagrada NEKI ROK 2020. su:

Album godine: NBG – Nama ostaje samo punk!

 

 

Spot godine: Goblini – Ti si taj; Vuk Protić – za režiju spota

 

 

Pesma godine: Fluid underground – Potopiće se obale

 

Knjiga godine: Ivan St. Rizinger – Jugosloven K.

Izdavač godine: Multimedia Music d.o.o.

Koncert godine: Mortal Kombat, Beogradski sajam

Ukupni doprinos rock’n’roll  kulturi: Dragan Novičić, menadžer

Na sajtu asocijacije, www.nekirok.com, možete pronaći sve o asocijacijaciji i njenim aktivnostima i saradnji. Sajt je ujedno i rock portal na kojem ćete lako ispratiti najave koncerata, novitete, spotove, albume, recenzije, foto izveštaje, festivale, top listu i razne interesantne vesti o domaćem rock’n’roll-u.

#PalacNaGore za sve buduće uspehe!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here