Najmonolitnija rok pojava na ovim prostorima Disciplin A Kitschme, na sveopšte iznenađenje, prirediće besplatan mini-koncert za Beograđane u nedelju 22. maja od 15 časova, ispred glavnog ulaza u Ušće šoping centar. fb-post_1200x900_uscje_lpUvek nepredvidivi frontmen Koja i njegova Disciplina dolaze ispred Ušća da u direktnom kontaktu sa nedeljnom šoping zabavom uživo saopšte stih “zaboravili rokenrol i otišli u šoping mol”, sa novog albuma “Opet.” kog promovišu velikim koncertom 28. maja (20:30) u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda.

Disciplina će, dakle, u nedelju popodne ispred Ušće Shopping Center-a grunuti nekoliko odabranih vanvremenskih, bučnih hitova, a za potpuno zadovoljstvo potrebno je otići na koncert 28. maja u Baštu SKC-a, za koji je ulaznica 1.000 dinara preko mreže Eventim.

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplina kičme basiste i pevača Koje (Dušan Kojić) nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene. Od minimalističkog bas-bubanj debija “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na “Zeleni Zub na Planeti dosade” (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, Disciplina je stigla do nove faze rada sa albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”(2007), “Uf!” (2011) i sada “Opet.”POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here