U subotu 20. septembra u Pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ biće održan koncert brazilskog muzičara, gitariste, Daniela Marquesa. Početak je u 19 časova. 

Nisville 2009

Daniel Marques je diplomirao na Federalnom Univerzitetu u Rio de  Žaneiru gde je i magistrirao. Svirao je sa čuvenim brazilskim umetnicima instrumentalne muzike kao što su Ermeto Paskal, Paulo Moura, Ginga, Karlos Malta, Robertinjo Silva, Ze Paulo Beker, Nelson Faria, Žilson Perenzeta, Armandinjo, UFRJAZZ, Nikolas Krasik i Žovino a sa orkestrom Frevo Diablo, 2010. godine je osvojio najznačajniju brazilsku nagradu „Prêmio da Música Brasileira“ za najbolji CD iz oblasti regionalne muzike.

Održao je brojne radionice i predavanja na prestižnim međunarodnim institucijama i nastupio u više od 40 evropskih zemalja. Učestvovao je na mnogobrojnim svetski poznatim festivalima kao što su Kopenhagen džez, Mir gitar festival, Upsala gitar festival, Hapavesi folk, Talina gitar fest, Esti koncert, Nišvil džez festival.

Od 2008. redovno nastupa na godišnjim svečanostima upriličenim povodom rođendana švedske princeze Viktorije.

Daniel Marques će se zaječarskoj publici predstaviti u okviru promocije Kreativnog kursa gitare a organizatori koncerta su Ustanova Gitarijada, Guitar Art Festival i osnovna muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara.

Pokrovitelj koncerta je grad Zaječar.

Ulaz je besplatan.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here