Sastav Buč Kesidi rasprodao je i drugi beogradski koncert u prestižnoj dvorani Amerikana Doma Omladine Beograda. Tako će bend 21. i 22. decembra nastupiti pred preko 1200 ljudi u Beogradu što će biti njihov najveći solo koncert u Beogradu! Pored Beograda bend je nedavno imao i rasprodate koncerte u Novom Sadu i Kragujevcu, a predstoje nam dva rasprodata koncerta u Nišu dok se slična situacija očekuje i u Zaječaru i Banja Luci.

Buč Kesidi promovišu novi album Euforija koji je već nedelju dana na listi najslušanijih na streaming servisu Deezere a I naslovni singl je već danima u Music Trending listi Youtub-a.
Album Euforija možete preslušati klikom na link OVDE.

Posle hit singlova „Nema ljubavi u klubu”, „Đuskanje ne pomaže” i „TIHO”, koji su bend vinuli u vrh domaće rock scene, stigao je dugo očekivani album koji je objavila izdavačka kuća Kontra. Na albumu, čiju produkciju potpisuje Milan Bjelica, nalazi se 10 pesama kojima je bend redefinisao sopstveni zvuk i domaćoj sceni ponudio jedan savremeni prustup tumačenju rok muzike i muzičke produkcije. Album je je najavio novi singl pod imenom ‘Subota’ za koji je nedavno objavljen spot.

 

Album je već izazvao i pažnju kritike pa tako novinar sajta Balkanrock, Miloš Cvetković, Euforiju smatra albumom godine i dodeljuje mu ocenu 9/10: „Sa ova dva singla, hteli to mnogi da priznaju ili ne, domaći rokenrol zvučao je, nakon čitave večnosti, ponovo seksi. Ta zavodljiva kombinacija ovlaš perverzije, senzualnosti, ne dovoljno promišljenih postupaka i planova, drskosti, kajanja, inata, mučnine, osećaja superiornosti, osećaja inferiornosti i smenjivanja „letenja” i „padanja” čini euforiju. Boga mi, čini i „Euforiju”.” 

Kritičar i teoretičar Dimitrije Vojinov u svojoj recenziji navodi: Imajući u vidu efektnost tekstova, neverovatno je da muzika ima takvu visceralnu snagu. Iako sam u klubovima naučio da se igra na dosta jače sadržaje od ovog, ovaj album onda kad hoće zaista pokreće slušaočevo telo, ali ga i umiruje i utišava onda kad treba. Bend ima kontrolu nad muzikom i kontrolu nad slušaocem, a to samo znači da na fundamentalnom nivou vladaju onim što rade’.

Datumi turneje: 30. novembar – Novi Sad – MKC Petefi Šandor – RASPRODATO
4. decembar – Skoplje – MKC
5. decembar – Kragujevac – Dom omladine – RASPRODATO
6. decembar – Niš – Feedback – RASPRODATO
7. decembar – Zaječar – Omladinski centar 8. decembar
– Niš – Feedback – RASPRODATO
13. decembar – Banja Luka – DKC Incel
21. decembar – Beograd – Dom omladine – Amerikana – RASPRODATO
22. decembar – Beograd – Dom omladine – Amerikana – RASPRODATO
17. januar – Eurosonic festival u Holandiji
23. januar – Zagreb – Klub Sax
Februar 2020. – Ment festival – Ljubljana

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here