Požarevački sastav  “Čvrge”  izrazio je nezadovoljstvo usled prekrajanja tradicije i ukidanja takmičarskog dela na manifestaciji  “Majska Gitarijada”. U Požarevcu je organizovan  i miran protest, koji je okupio popriličan broj ljubitelja gitarskog zvuka, pri čemu su prikupljeni i potpisi u cilju  institualizacije  pomenutog događaja.

mg

Frontmen benda Čvrga, Danijel Panić, navodi da bi institualizacijom gitarijade, unapred bila poznata visina  sredstava, koja bi se izdvajala za predviđene troškove manifestacije. 

Takođe, želeli bi da je podignemo na viši nivo, recimo da bude u vidu nekog festivala od dva dana.

 

c
“Čvrge”
 su oformljene 2011. godine. Osnivači benda su: Danijel Panić i Miodrag Milovanović. Nastupom na majskoj Gitarijadi 2011.  u Ljubičevu, obezbeđuju sebi treće mesto i od novca, koji im je pripao kao nagrada, 2012. godine snimaju svoj prvi demo snimak sa tri pesme, od kojih je jedna i ekranizovana – Sajber KurajberNastupali su na raznim festivalima, klubovima i manjim mestima širom Srbije.

U leto 2013. godine, snimili su svoj studijsku prvenac “Ska Vulgarisimo”, koji je naišao na dobar prijem kod publike i medija. Album možete bespaltno preuzeti na sajtu benda www.cvrge.comKrajem 2013. godine, objavljen je i spot za pesmu “Viagra” 

Trenutnu postavu  čine: Danijel Panić (vokal), Miodrag Milovanović (gitara), Petar Marinković (gitara), Nikola Cvijanović (bas gitara), Jovan Damnjanović (truba), Ivan Stanojević (truba), Aleksandar Jevtić (melodika, harmonika) i Marko Pajkić (bubnjevi).

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here