Krajem 2020. godine, Amyl and The Sniffers   sa producentom Dan Luscombe-om snimili su svoj drugi album – „Comfort To Me“. Napisan tokom duge godine pandemijskog karantina, album je stvaran pod uticajem većeg broja referenci – od old -school rock’n’rolla (AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead i Wendy O Williams), preko savremenog hardcore-a (Warthog and Power Trip) do stalnih zavičajnih heroja (Coloured Balls and Cosmic Psychos). Pre izlaska albuma, prethodio je singl Herz, a o inspiraciji za pesmu pevačica Amy Taylor kaže:

Herz je san o bekstvu u divljinu seoskih predela. To je pesma o frustraciji i zarobljenosti na određenom mestu, kada samo želite da izađete i provozate se automobilom utabanim stazama. Pesma je nastala 2019. godine, ali je ubrzo postala veoma prikladna kod situacije sa pandemijom. 

Foto: Jamie Wdziekonski

Lirski, na album su uticali rap idoli Amy Taylor i nebrojeni garažni bendovi. Sedamnaest pesama je snimljeno na sesijama Comfort to Me, a 13 najboljih se našlo na albumu. Mix (na daljinu) radio je Nick Launay (Nick Cave, IDLES, Yeah Yeah Yeahs), a master Bernie Grundman (Michael Jackson, Prince, Dr Dre).

Amy Taylor o albumu kaže:

– Ako biste morali da objasnite kakav je ovo album, mislim da je to kao kada gledate epizodu The Nanny, samo što je mesto radnje  australijski sajam automobila, a dadilja brine o društvenim temama i pročitala je nekoliko knjiga, i gospodin Šefild pije pivo na suncu.
Ili kada Mitsubishi Lancer malo prekorači ograničenje brzine u školskoj zoni.
Ili kada shvatite koliko je dobro nositi pantalone u krevetu.
Ili kada imati nekoga ko želi da vam skuva večeru kad ste stvarno potreseni.
U stvari – to sam ja, koja se boksuje sa senkom na sceni, sva u znoju, umesto da mirno sedim u uglu. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here