Ovogodišnji 9. zagorski bluz etno festival održaće se od 21. do 23. avgusta. Programi će se realizovati na otvorenom u Zaboku, Klanjcu i Svetom Križu Začretju. Pored 7 domaćih izvođača, dolazi i jedan Amerikanac.

nedelja 21.08. (19:30)
Otvaranje festivala biće u Klanjcu u parku Kuće Klajn. Koncertnom delu programa prethodi poezija u interpretaciji Zvonka Kudelića Žune u kojoj će nastupiti etno muzičar Ivo Kovač Kaj iz Koprivnice i Tomislav Goluban iz Zaboka.

ponedeljak 22.08. (18:00)
Drugi dan festivala ima čak četiri programa, dva edukativna i dva koncertna, u Zaboku na terasi kafane Polanović. Tradicionalna radionica harmonike i ovoga puta biće održana zahvaljujući kompanijama Hohner i Euro-unit, koje su od 18 časova obezbedile besplatne instrumente za učesnike, a pijanista Jurica Leikauff će demonstrirati lakoću improvizacije i preneti svoje bogato muzičko iskustvo od 7. posle podne. Koncertni deo večeri počinje u 20.30 sa Rajanom Donohjuom iz Nju Orleansa, a od 21.00 nastupa Toni Li King sa pretećom postavom.

utorak 23.08. (17:30 / 20:30)
Festival ćemo zaključiti u rok atmosferi u Sv. Križ Začretje, gdje će na trgu nastupiti Marko Osmanović iz Daruvara i sekstet iz Siska Trio Kuatro.

Ulaz na sve događaje je besplatan!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here