8. Bedem fest i 26.Jadranski Sajam Turizma METUBES predstavljaju sjajan primer pruženih ruku partnerstva i uspešne saradnje.


Iz organizacije Bedem festa ističu da iznenađuje da je Bedem fest jedini crnogorski muzički festival koji se već četvrtu godinu zaredom pojavljuje kao partner Jadranskog Sajma turizma u Budvi, naročito ako se uzme u obzir činjenica da Nikšić tek gradi svoju poziciju poželjne i nezaobilazne turističke destinacije, dok je Budva već odavno lider na toj poziciji. Iz organizacije Bedem festa poručuju da im je čast boraviti i učiti na ovoj prestižnoj manifestaciji. Tročlana ekipa Bedem festa ovih dana boravi na 26.Jadranskom Sajmu turizma u Budvi. „Činjenica je da Crna Gora pretenduje na to da bude turistička destinacija primamljiva za dolazak velikog broja posjetilaca iz svih krajeva svijeta.“ „Crna Gora je fascinantna“, ističu iz organizacije Bedem festa. „Toliko je toga na jednom mjestu.“ „Krasi nas uvezanost primorja i zaleđa“, što je upravo i velika prednost u diverzifikaciji tržišta, ističe Petar Šundić, izvršni direktor Bedem festa. Upravo iz ovih razloga organizatori Bedem ovih dana borave u Budvi i pozivaju na uvezivanje manifestacija i festivala u Crnoj Gori i regionu. „Nikšić i svi drugi gradovi svojom ponudom i svojim geografskim položajem moraju pronaći i valorizovati resurse i potencijale svog razvoja“. „Nikšić je grad rockenrolla i čelika“. „I piva nikšićkoga“. „Pogodno je tle da ostane grad boema i pjesnika, nosilac avangarde i alternative kao što je uvijek i bio“… „Ponosni smo na činjenicu da želimo da svim ljudima koji planiraju svoj godišnji odmor u predsezoni predstavimo i promovišemo turističko-kulturološku ponudu i da animiramo potencijalne posjetioce“. „Iz tog raloga i pozivamo ljude da dođu“. „Zašto su baš Nikšić i Crna Gora razlozi zbog kojih želite da nas posjetite ili zbog kojih želite da nas ne zaobiđete?“ postavljaju pitanje iz organizacije ovog festivala. Kažu i da ne treba postavljati pitanje: „Manifestacioni, ili festivalski turizam postaje generator razvoja prije svega lokalnih zajednica, festivali su promoteri gradova, putokazi koje ne treba zaobići. „Tu smo i to treba ponavljati, prije svega nama samima, jer sa drugima nemamo problem“, ističe Petar Šundić, izvršni direktor Bedema festa. „Ljudi, hajde da u ovim tmurnim vremenima nađemo razloge da ostavimo tragove i da budemo srećni.“ „ Ako nijesmo srećni sada, kada ćemo biti“? Uostalom, „moramo razmišljati i djelovati na način da vodimo računa i o budućim generacijama koje dolaze“. Ovo su samo neki od stavova koje smo danas mogli čuti od strane g-dina Petra Šundića prilikom prezentacije Bedem festa koja održana u Sali za prezentacije na 26. Jadranskom Sajmu turizma u Budvi. „Sve se može“. „Tako je!“ „Ajde grade!“- ističe Petar Šundić.

Govoreći na temu „Bedem fest kao primjer dobre prakse, festivali kao promoteri gradova, festivali kao destinacije“ Šundić je podsjetio i na to koliko je važna mjera uklopljenosti i uključenosti lokalne zajednice u održivost jednog projekta. „Bedem fest prije svega oživljavava stari grad bedem i nudi šansu za uvezivanje“. „Otvoreni smo smo za sve zdrave inicijative“ ističe Petar Šundić.

Da organizatori Bedem festa itekako temeljno rade, dokazuje činjenica da je ove godine Ambasada Republike Grčke u Crnoj Gori zemlja partner Bedem festa. „Drevne zidine bedema savršeno će se uklopiti sa grčkom kulturom i mistikom, što ćemo i dokazati nastupom benda „Sleepin Pillow“ iz Soluna koje toplo preporučujemo svim našim posjetiocima“, radosni su organizatori Bedem festa.

Radujemo se trenutku da se legendarni Dado Topić pojavi i predstavi svim svojim poštovaocima na gradskoj tvrđavi u Nikšiću i da svi zajedno u glas zapjevamo neke njegove legendarne pjesme poput one „Za koji život treba da se rodim“? navode organizatori Bedem festa.

Petar Šundić ističe da će premijerni nastup kultnih Direktora u Crnoj Gori samo potvrditi da je pank scena itekako živa. Organizatori Bedem festa sa ponosom najavljuju ekskluzivni i premijerni nastup ovog kultnog beogradskog sastava. „Bedem fest je drugačiji i uvijek originalan iz razloga što najveću pažnju posvećujemo pažljivoj selekciji svojih izvođača, ističe Petar Šundić.

Iz organizacije Bedem festa pozivaju sve ljude da u naredna četiri dana posjete 26.Jadranski Sajam turizma u Budvi i naravno osmo izdanje Bedem festa.

Iz organizacije Bedem festa najavljuju da će već u narednim danima, u saradnji sa Delegacijom EU (EU Info Centrom u Crnoj Gori) obradovati sve ljubitelje elektronske i alternativne muzike planiranim programima u Nikšiću i Podgorici povodom obilježavanja realizacije 30 godina „ERASMUS +“ Programa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here