Klaviristi Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom 4 Maljčika, održaće, u ogranizaciji promoterske kuće Long Play, koncerte 9. maja u novosadskoj Sinagogi, i 10. maja, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu. 

Priznati umetnici će, povodom obeležavanja rođendana (10. maj) prerano preminulog Vlade Divljana (1958-2015), dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Saše Šandorova, publici predstaviti jedinstven spoj muzike jednog od najznačajnijih stvaralaca na prostoru bivše Jugoslavije, i velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva (1891-1953). 

Šandorov je sa svojim učenikom i kolegom Nemanjom Nikolićem premijerno izveo uživo ovaj jedinstven program na dva koncerta iste večeri, 30. oktobra 2020. u Kolarcu. Dosadašnji zajednički rad 4 Maljčika su prezentovala i kroz singlove i spotove  “Retko te viđam sa devojkama”, “Dok dobuje kiša” i “Rusija”. 

Šandorov, pred nastupe u Novom Sadu i Beogradu, ističe: 

“Izuzetno sam srećan što mogu konačno da najavim predstojeće koncerte 4 Maljčika. Želja da za rođendan Vlade Divljana slavimo njegovu muziku iz godine u godinu sve više raste, jer imam utisak da nam jako treba lepota njegovih predivnih melodija, uz pomoć moćnih partitura Sergeja Prokofjeva. Jedva čekam da se ponovo vidimo, pozdrav od 4 Maljcika”. 

foto: Dušan Stojančević

Šandorov, profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, bio je saradnik na prvom Divljanovom samostalnom albumu “Tajni život A.P. Šandorova” (1988), a zatim clan Vladinih pratećih bendova Old Stars i Nevladina organizacija. 

Ulaznice za beogradski koncert koštaju 1.200, 1.400 i 1.600 dinara, a mogu se nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine, i putem mreže Tikets.rs.

Ulaznice za novosadski koncert koštaju 1.200 i 1.500 dinara, a mogu se nabaviti putem mreže Gigstix.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here