Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova je grupa muzičara koja se okupila još davne 2012.godine, kada je počela da stvara prve pesme. Bend je zvanično formiran 2016.godine i odmah su se svojim zvukom, koga su negde nazvali “ostareli novi talas” izdvojili od drugih bendova na sceni. Prošli su put afirmisanja i profilisanja, dobili su nagradu publike na BARF-u (2017), da bi sledeće godine svirali na Zaječarskoj gitarijadi, a potom i na  Festivalu 9, pančevačkom festivalu Moonwalk, kao i po beogradskim klubovima Atom,Elektropionir i Kuglaš.

Album možete slušati na linku OVDE

Album “Nemoj mi reći da je stiglo novo doba” (Menart) čine pesme kroz kojih provejava snažan duh neo romantizma u kombinaciji pop rok i post punk zvuka. Album su producirali  članovi benda uz pomoć producenta Vlade Novičića.  Digitalni album je izašao 30.marta, a noseći singl sa njega je pesma “Sve se promenilo” koja upravo govori o paradoksu, “sve se promenilo, ali se ništa nije promenilo”.

Digitalni album sadrži 9 pesama, muziku potpisuje bend, tekstove pesama je napisao frontmen, Nikola Radosavljević, a aranžmane su uradili Vladimir Novićić i Nikola Pješčić.

“Nemoj mi reći da je stiglo novo doba” redosled pesama:

1.Sve se promenilo

2.Plaši me ovaj grad

3.Konačno

4.Čovečije oči

5.Ti

6.Novi dan

7.Sistem

8.Normalan čovek

9.Doviđenja

Grupu Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova čine:

Nikola Radosavljević vokal, tekstovi

Nikola Pješćić gitara

Nikola Todić bas

Nemanja Todorović ritam gitara

Stefan Đorđević klavijature

Aleksandar Renđelković-Fanki bubanj

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here