Snimano na način dobro ozvučenog benda na pozornici, sirovo, bez puno ili bez imalo ukrasa sa strane, “Priče is Depoa” predstavlja jedan od najličnih albuma u karijeri Nikole Čuturila koji je upravo objavljen u izdanju Lampshade Media.

Posle velikog uspeha singlova “Sanjam te” i “Lice ulice” objavljenih u 2021. godini, novi album je konačno pred nama i predstavlja intimnu, i iskrenu vlastitu projekciju, izraženu u maniru autentičkog zvuka rock muzike.

Na albumu Nikola predstavlja deset pesama koje predstavljaju oštre i pokretne slike svega što on oseća, želi i čuje duboko u sebi:

Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka.- kaže Nikola o albumu. – To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike. Novi/stari producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje moj muzički senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj. – kaže Nikola o albumu.

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nežne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana.

Album je nastao u izazovno vreme “lockdowna” i posle znatno mračnijeg niza muzičkih reakcija na previranja i turbulencije u društvu, u kojem živi i radi. Sa “Priče iz Depoa”, Nikola se vraća na mesto gde ljubav i iskrenost zaista funkcionišu:

Meni je ovo jako važno, to sam se sa bendom dogovorio, a i sa Vladom, mi radimo jako važnu stvar. – kaže Nikola – Neću nikada da pristanem da je ovo sporedna delatnost, koja je zapravo tu nekakav ukras.
Na žalost, mi slušamo gomilu nebitnih stvari, gomilu budalaština, ono što je bitno vrlo često u poslednje vreme dozvoljavamo da tako sa nipodoštavanjem, prodje pored nas.
Život je jedan. Meni je ovo najvažnije na svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here