Festival Kulture Mladih Srbije, koji se odvijao od 02. do 06. jula u Knjaževcu  spustio je zavese za 2013. godinu. Pomenuta manifestacija se može pohvaliti dobrom organizacijom i posećenošću.

fkzm1

Koncertni deo festivala, 2. jula, otvorio je sada već popularni a cappella hor „Viva Vox “ koji je, podsećamo nedavno nastupio u Njujorku, u Ujedinjenim Nacijama, a 10. jula priliku da ih vidi i čuje imaće publika ovogodišnjeg EXIT-a.

Nakon koncerta ispraćenog ovacijama, usledio je mjuzikl „Balkan Express“, Teatra 5 iz Beograda, odmah potom prisutni su mogli da pogledaju ponoćnu filmsku projekciju  „S’ kidanje“.

Narednog dana, Foto Klub Knjaževac  priredio je izložbu, otvorenu za sve posetioce.

fkzm2

Svoje mesto imalo je i književno stvaralaštvo, proglašenjem najboljeg mladog pesnika uz dodelu priznanja „Timočka Lira“ Radio Beograda 2.

Nakon, kabarea „Brak ustvari ljubav“, Teatra Kult iz Beograda, sve prisutne svojim koncertom očarale su „Neverne Bebe“. Ovaj sastav koji je proslavio 20 godina rada, pokazao je i dokazao zašto i dalje pleni svojom muzikom, i ima sledbenike od 5 do 95. Na pitanje „Odakle Vam energija“, Milan Đurđevićv je odgovorio:

fkzm3

“Tek planiramo da budemo mladi. Kad izadješ na binu I vidiš sve te ljude koji žele da podele sa tobom svu tu ljubav, koja se zove muzika, I sve te naše pesme koje su važnije od nas. Ne možemo da budemo neiskreni prema muzici.

Želimo tim ljudima da damo 300 % sebe, jer oni treba da osete I emocije koje nose naše pesme, I energiju I kvalitet koji ima bend I sve to zajedno kada se sublimira, onda se to zove NEVERNE BEBE”.

fkzm4

U petak, 5. jula , svojevrsnu akciju sproveo je tim Timočkog Omladinskog Centra i Omladine Jazasa iz Zaječara, koji je promovisao zdrave stilove života. Zainteresovani građani mogli su besplatno da izvrše testiranje na HIV i poverljivo se posavetuju o istom.

Najstariji rock festival „Zaječarska Gitarijada“ imao je promociju uz tribinu, deljenje promo materijala i koncerte prošlogodišnjih pobednika preme oceni publike, sastava “VIS NOVI DAN”, kao i momaka, koji će ove godine pokušati da ponesu titulu najboljeg  “HUTI OTA TRE”.

fkzm5        fkzm6

“Noćas mi smo tu zbog vas” rekao je Van Gogh. Poznata grupa, nastupila je pred Knjaževčanima, ali i svim pristiglim posetiocima iz okoline.

Naredni nastup u Istočnoj Srbiji, kako saznajemo, Van Gogh održaće u veoma kratkom vremenskom roku.

fkzm7

Poslednjeg dana festivala, sva dešavanja premeštena su na pozornicu već poznate Gurgusovačke Kule. Pečat festivala dali su moderni balet, ritmika, dance I TDI party.

Galeriju možete pogledati ovde.

 

Tekst/photo: Milena Ilić