Prve tamičarsko večeri 50. Zaječarske Gitarijade u polufinalu nastupilo je šest bendova i to LSD (Banjaluka), Belo u boji (Gornji Milanovac), Brat (Užice), KBK (Čačak), Disciplinski postupak (Kuršumlija) i Klot (Beograd)


Nakon nastupa demo bendova za prvu polufinalu noć tročlani žiri u sastavu: Jadranka Janković, Zvonimir Đukić Đule i Aleksandar Petrović. 

Jednoglasno je odlučeno da su se u finale plasirali: LSD (Banjaluka), Brat (Užice) i Klot (Beograd).

Večeras ćemo pogledati i čuti ostale demo bendove i saznati ko će se još  plasirati u finale 50. jubilarne Gitarijade. 

Nakon demo bendova, prvi su nastupili legendarni zaječarski ZLATNI PRSTI, o čemu više možete pročitati OVDE. Zlatni Prsti su i ovogodišnji ROKONAČELNICI.

 

DSC_0470
FOTO: MIlena Ilić

U revijalnom delu programa prve večeri festivala, osim aktuelnih rokonačelnika nastupili su i: Teška industrija, Ritam nereda, Orthodox Celts i Van Gogh. 

DSC_0542
FOTO Milena Ilić

TEŠKA INDUSTRIJA  podsetila je brzim ritmovima publiku Gitarijade na  na stare hitove sa prostora bivše Jugoslavije i podsetila da su nedavno izdali album SELFIE koji trenutno promovišu, a koji nosi 11 pesama. 

Na binu je potom stupio neprikosnoveni RITAM NEREDA koji je prosto oduvao scenu. Članovi benda koje smo imali prilike da vidimo u ranim jutarnjim satima 47. Gitarijade, ponovo su naglasili važnost ovakvog Festivala, a tokom svog nastupa nikog nisu ostavili ravnodušnim. Zaječar je pevao ! Momci danas već gostuju u Nikšiću. 

DSC_0576
FOTO MIlena Ilić

 

Nakon benda Ritam Nereda, ritam je promenjen i svi smo bili u Irskoj, jer je u svom stilu nastupio sastav, Orthodox Celts. Tradicionalna irska muzikla kombinovana sa rok elementima našla se na repertoaru najdugovečnije rok manifestacije nešto iza ponoći. 

DSC_0671
FOTO Milena Ilić

 

Za sam finiš nastupila je grupa Van Gogh, koju na čelu sa Zvonimirom Đukićenm Đuletom možeemo nazvati i domaćinom. 

Ranije, tokom dana, u Radul begovom konaku u Zaječaru je otvorena izložba pod nazivom „Zaječarski strip“, a na Trgu Oslobođenja održan je muzički program Gitara za sve, na kome je nastupilo stotinak mladih gitarista, polaznika Kreativnog kursa gitare.

DSC_0711

Drugog dana festivala, osim 6 polufinalista, nastupiće i Bjesovi, Eyesburn i Riblja čorba, a program počinje u 19 sati.

Uskoro još fotografija… 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here