Zabok je postao pravi rasadnik rokenrol bendova, ali i gradić s obiljem dobrih koncerata tokom cele godine. Dokaz tome je i treće izdanje Zabok Hardcore Madnessa koje koje će biti održano 10. septembra u Regeneratoru. Tom prilikom zasvirat će Motus, .upset, B.T.K. i mađarski Drawing. Kupovinom ulaznice uračunato je i tradicionalno piće dobrodošlice, a prikupljaće se i donacije za pse koji se nalaze u azilu Prijatelji u Čakovcu.


MOTUS je legendarni zagrebački HC punk bend. „Želim da krenem brzo i snažno, da lomim i rušim sve što me koči, da stvorim vlastiti red. Motus vita est!“ Prva je to rečenica napisana za neku Motus pesmu, a ona najbolje opisuje sve ono što ovaj bend predstavlja. Davne 1988. snimljen je prvi demo (Motus Vita Est, Konfuzija, Demokracija, Degradacija i Sahara-utopija) i od tada počinje  njihova avantura. Pesmom „Živjela sloboda stvaranja!“ odriču  se strogog stilskog etiketiranja kroz slobodu svega što koristi atmosferi određene pesme. Simbol toga je i logo Motusa: čovek koji razbija okvire u svim mogućim smerovima.

.upset je hardcore bend iz Zaboka s petnaestogodišnjim stažem. Osim sto su delili stejdž s najvećim imenima svetskog hardcorea poput Madballa, First Blooda, Slapshota, Pro-Paina, objavili su i dva full length albuma, a ove godine i EP Dark Times koji će promovisati  na svirci. Album je sniman u martu i aprilu na više lokacija te je izdat za zabočki Geenger Records pa će i ta činjenica doprineti pravom „domaćem“ štihu na ovom koncertu. Bend trenutno snima spot za pesmu “Zabok Hardcore”, a u planu je i spot za “Dark Times”.

DRAWING je bend iz mađarskog Soprona osnovan 2008. godine. Svoju muziku, ali i životni stil opisuju kao „čisti old school hardcore“ iako se tu može pronaći i uticaja punka, rapa,  thrasha, itd. Pevaju na mađarskom i ističu da im je to jako bitno. Bend je svirao na više festivala u Austriji i Slovačkoj, a posebno su ponosni na svirke s Hatebreedom i Agnostic Frontom. Bend je do sada izdao po dva EP-a i LP-a, dok je ove godine izdan njihov „best of“ album kao presek njihovog osmogodišnjeg rada. Sve što su do sada objavili može se besplatno skinuti s njihove službene  web stranice. 

B.T.K.  je zagrebački bend  nastao  2015. iz čiste zafrkancije  i želje za svirkom. Bend svira u sastavu: Jankec – gitara, Pale – bubnjevi, Luka(Jimmy) – bas gitara i Marin – vokal. Trenutno su u studiju i album prvijenac bi trebao izaći na jesen. Sviraju žestoki street punk s ponekim Oi! i HC riffom, a kao uzore navode bendove poput: Agnostic Front, Anti-heroes, Dead Kennedys, Ramones, Ciroza Jetre i sl.

Zabok Hardcore Madness je uvek bio više od odličnog koncerta i provoda, tako će i ove godine pomoći u prikupljanju sredstava za zanemarivena i zlostavljane pse koji se nalaze u azilu Prijatelji u Čakovcu (http://bit.ly/2bh4vnT). Najviše im je potreban dehidrat (suva hrana), Oronazol i Plivasept koji će se uz novčane donacije takođe sakupiti. Pozivamo sve da pomognu kako bi i naši četveronožni prijatelji živjeli dostojan život.

 

Celi program podupire Grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here