Izložba Demofesta pod nazivom “10 godina vrhunske muzike” otvorena je u sredu, 26. oktobra, u banjalučkom Kulturnom centru ,Banski dvor, povodom obeležavanja decenije najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi.


df-izlozba_-_0001_resize“Best Overseas Festival”  i to kao prvi festival iz BiH, a povod za izložbu je bio i otvaranje novog izložbenog prostora u KC Banski dvor.

Dobrodošlicu okupljenima je poželio Milorad Petrić, direktor KC Banski dvor, koji je čestitao Demofestu na 10 godina postojanja, te istakao da se nada da će festival dobiti i veliko evropsko priznanje.

Brankica Janković, direktorica Demofesta, kazala je da je veliko zadovoljstvo što Demofest može podijeliti svoju radost sa svima.

“Prilika je posebna i velika je čast biti prvi u bilo čemu. Demofest je veoma ponosan na ovu nominaciju, koja je značajna, kako za Banjaluku, tako i za cijelu BiH, ali i za region. Demofest priču smo pokrenuli prije 10 godina i bilo je veoma teško. Imali smo i kritičnih momenata, kada smo razmišljali da li da odustanemo. Hiljade ljudi je ustalo da se bori za Demofest kada je bio pred gašenjem i to je bila jasna poruka – zbog njih smo odlučili da nastavimo dalje. Danas smo dobili potvrdu da je dobro što nismo odustali sve ove godine”, navela je Jankovićeva i dodala da će posjetioci izložbe imati priliku da vide koliko je rada i truda uloženo u stvaranje i realizaciju Demofesta.

Podsetila da Demofest od prvog dana podržava i ostale vidove umjetnosti i kulture, kao i da je ovaj festival ucrtao Banjaluku na muzičku mapu Evrope.

“Danas je teško sresti nekoga iz muzičke industrije i medija, a da nije čuo za Demofest. Ovakva priča ima ogroman potencijal, između ostalih i turistički, i mislimo da zaslužuje pažnju. Nadam se da smo završili sa deset godina preživljavanja i da sada dolazi deset

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here