Kultni bend Tindersticks, kog očekuje koncert 8. maja 2020. godine u Kombank dvorani u Beogradu, upravo je objavio novi album “No Treasure But Hope”.

“Želeli smo da napravimo nešto ima telesnost i čovečnost. Da ne bude ograničeno klikovima… Pesme su svirane u vazduh, hvataju određen trenutak i zbog toga su posebne. Posebne su po tome kako smo se osećali u trenutku i odnosili jedan prema drugome”, navode Tindersticks.

“No Treasure But Hope”, prvi Tindersticks “album u znaku Škorpiona”, sniman je šest majskih dana u studiju “Midilajv” (Midilive) u Parizu, i donosi deset novih pesama od kojih su najavni singlovi bili  “The Amputees” i “Pinky In the Daylight”. Uporedno sa albumom objavljen je spot za “For The Beauty”, koji je u režiji Dejvida Riva (David Reeve) snimljen tokom boravka benda u pariskom studiju.

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere. 

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticks-a koštaju 2.200, 2.600, 3.000 i 3.500 dinara na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže Tickets.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here