Legendarni rokeri The Rolling Stones objavili su dugo očekivani studijski album “Blue & Lonesome”. Novo izdanje najavljeno je pesmama “Just Your Fool”, “Hate To See You Go” i “Ride ‘Em On Down”.


 

image007Novim izdanjem rokeri su se vratili bluz korenima. Zanimljiva činjenica je da su ga snimili za svega nekoliko dana.

Producent Don Was je rekao – “Izdanje je snimano tri dana sa muzičarima poređanim u krug oko mikrofona. Zvuči veoma sirovo i autentično. Uhvatili smo suštinu onoga što bend jeste”

 

“Blue & Lonesome” je prvi album u poslednjih deset godina, a nasleđuje uspešan album “A Bigger Bang” iz 2005. godine. Novo izdanje snimano je u londonskom British Grove studiju, u blizini Ričmonda, gde su Stonsi započeli karijeru kao mladi bluz bend.

  • Preuzmi, slušaj i dodaj album na plejliste OVDE. 

Već svima poznati članovi ovog benda Mick Jagger (vokal), Keith Richards(gitara), Charlie Watts (bubnjevi) i Ronnie Wood (gitara) udružili su snage sa dugogodišnjim saradnicima Darrylom Jonesom (bas), Chuckom Leavellom (klavijature) i Mattom Cliffordom (klavijature), a na dve od 12 pesama na albumu (“Everybody Knows About My Good Thing” i “I Can’t Quit You Baby”), pridružio im se i čuveni Eric Clapton, koji je u susednom studiju snimao sopstveni album “I Still Do“ objavljen pod UMGI nešto ranije ove godine.

  • Preuzmi, slušaj i dodaj album na plejliste OVDE
  • Preuzmi preskit OVDE

“Blue & Lonesome” vraća bend u rane dane kada su svirali pesme izvođača kao što su Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter i Howlin’ Wolf, čije se obrade pesama nalaze na izdanju.

Album “Blue & Lonesome” je digitalno dostupan u Srbiji preko muzičkih servisa Google Play i Deezer!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here