Na krilima kako sadašnjih tako i svih dosadašnjih uspeha, australijski bend Tame Impala održaće svoj prvi samostalni nastup u Hrvatskoj 17. avgusta, u jedinstvenom ambijentu pulske Arene.

Naime, pesma „One More Hour” sa albuma „The Slov Rush” Tame Impale doživela je novi porast publike nakon spota u trendu na TikTok-u! Viralni video je sakupio 5,7 miliona pregleda i skoro milion lajkova, čime je pesma Tame Impale postao veliki povratak – dve godine nakon što je prvobitno objavljena. Koncert u Areni je upravo deo svetske turneje Rushium, kojom bend promoviše album „The Slov Rush”.

Pored povećanja slušanosti i naglog rasta strimova (čak 18 miliona strimova u poslednjih mesec dana samo na Spotifaju), zabeležen je i priličan broj novih korisnika koji su pesmu slušali na muzičkoj platformi, što , uporedo sa tim, značajno je uticao na pesme sa albuma The Slov Rush“, ali i podstakao interesovanje za ukupni muzički katalog Tame Impale.

S druge strane, na radio talasima, saradnja Tame Impale sa Dianom Ross pokazala se kao dobitna kombinacija ovog leta! Zajednički singl “Turn Up The Sunshine” (sa nedavno objavljenog soundtrack albuma za “Illumination’s Minions: The Rise of Gru”) i aktuelni PNAU remiks iste pesme neizostavni su deo letnjeg programa radio stanica širom sveta. . Veselu, plesnu pesmu sa neodoljivom atmosferom 70-ih producirao je Gremi nagrađeni producent Džek Antonof.

Tame Impala je muzički projekat australijskog multiinstrumentaliste Kevina Parkera, koji je svojim zvukom revolucionisao svetsku modernu rok i pop muziku. Pored sjajnih albuma, sjajni nastupi Tame Impale pozicionirali su se visoko na koncertnom radaru i, pored velikih turneja, ističu se i kao jedno od najtraženijih festivalskih imena – između ostalih, predvodili su brojne festivale, uključujući globalno značajan Splendor in the Grass, Coachella, Primavera, Lollapalooza, ACL i mnogi drugi.

U okviru turneje, Tame Impala čine Kevin Parker (gitara, vokal), Dominic Simper (gitara, sintisajzer), Jai Vatson (sintisajzer, vokal, gitara), Cam Averi (bas gitara, vokal) i Julien Barbagallo (bubnjevi, vokal). dok svu muziku piše, snima, izvodi i producira u njegovom studiju kreativni motor Kevin Parker. Kao autor i producent, pored dosadašnje saradnje sa Dajanom Ros, Parker je sarađivao sa The Veeknd, Travis Scott, SZA, Ladi Gaga, Markom Ronsonom, Kanie Vest, Kali Uchis i mnogim drugima, a poznat je i kao izvođač. kao jedan od najuticajnijih vokala poslednje decenije.

Tame Impala su dobitnici BRIT nagrade za najbolju međunarodnu grupu u 2016. godini, a prošle godine su, nakon što su već doživeli nominacije za Gremi, na listu dodali još dve: za najbolji alternativni album – „The Slov Rush“ (takođe nominovan za Billboard Music Avards i American Music Avard, AMA) i najbolju rok pesmu za pesmu – „Lost In Iesterdai“.

U pulskoj Areni pridružiće im se američki indi rok duo Matiel, koji čine vokal Matiel Braun i producent Džona Svili. Ulaznice za ovu muzičko-vizuelnu poslasticu mogu se kupiti onlajn i na fizičkim prodajnim mestima sistema Eventim.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here