Ove godine, 24, 25. i 26.  jula, održaće se treći po redu Selfest. Kao prethodne dve godine, i ovogodišnje izdanje festivala održaće se u dvorištu OŠ “Jan Kolar” u Selenči.


Selfest 2015Kao prvi hedlajneri festivala najavljeni su zagrebački Brkovi, a organizatori za drugo veče najavljuju subotički Perpetuum Mobile, jedan od najatraktivnijih funke/house/disko/pop bendova u Srbiji.


Perpetuum Mobile će nastupiti 25. jula, druge festivalske večeri posvećene komercijalnom elektro zvuku. U saradnji sa radio AS FM, organizatori obećavaju nezaboravno veče uz odlične DJ-eve, Perpetuum Mobile, plesačice, svetlećeg robota, vatromet, piro-efektima, balonima, CO2 mašinama i raznoraznim vizuelnim efektima koje će ovo veče pretvoriti u pravi spektakl kakav možete videti samo na najjačim evropskim festivalima!Perpetuum Mobile

Podsećamo, sve tri večeri su žanrovski određene, te će prvo veče biti veče rock zvuka. Drugom večeri organizatori su odlučili da obraduju sve ljubitelje elektronskog zvuka, dok je treće veče prilagođeno onim nešto starijim posetiocima, ali i onim mlađima koji vole malo drugačiji zvuk.

Perpetuum Mobile postoji od 1998. godine. Grupa se profilisala i razvijala kroz mnogobrojne nastupe po poznatim klubovima i prostorima, kao i na raznim festivalima u Vojvodini i Beogradu, od kojih su najznačajniji Exit Festival, Beogradski Beer Festival i Beogradski Sport Fest. Bend je takodje nastupao i po raznim manifestacijama u inostranstvu: Budimpešta, Berlin, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo…


Okolnosti u okruženju u vreme nastanka benda su invazija kiča, nepostojanje prostora i medija koji podržavaju izvođenje autorske muzike benda Perepetuum Mobile. Filozofija postojanja i rada benda je u početku (s obzirom na okolnosti) bila izvođenje tuđih kompozicija i muzičkih pravaca. Presecanjem ukusa svih članova benda na zajedničkoj talasnoj dužini, vremenom se te kompozicije i pravci kristališu u fusiju nekoliko stilova: VOCAL HOUSE, ACID JAZZ, FUNKY, JAZZ ROCK…

U nadi da će se stvari promeniti od 2004. godine, bend počinje da stvara sopstvenu muziku zasnovanu na istim filozofskim i muzičkim principima, neopterećen striktnog pridržavanja jednog stila. Na taj način smatramo da smo stvorili neki svoj “sound” prepoznatljiv najviše u odličnoj svirci , unikatnim bojama vokala, tekstovima koji kao alat za postizanje jakih emotivnih slika najviše koristi asocijacije, metafore i simboliku. Smatramo da se bogatstvo osećaja koji inspirišu, ne moze iskreno iskazati tako da pesme liče jedna na drugu, s toga je naš album prvenac prilično bogat različitostima.

  1. godine objavili su autorski album prvenac pod nazivom “ft…” u izdanju EXIT-Label-a. Članovi Perpetuum Mobile benda su: Danka Adamov – vokal, Vladimir Rusić – gitara, Dragan Malinović – klavijature, Stanko Patarčić- bubnjevi i Danijel Davčik – bas gitara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here