Pesmama “Protect The Land” i “Genocidal Humanoidz” System Of A Down upućuje poziv da se pomogne jermenskom narodu Arcaha i Jermenije!

“Verovatno smo jedini rock bend kome su neprijatelji vlade, jedini rok bend koji je u ratu, zato pišem pesme da podignem moral naših snaga i Jermena čitavog sveta!- Daron Malakian

Jedna od najvoljenijih rok grupa na svetu, priredila je neverovatno iznenađenje svojim fanovim širom sveta. Nakon 15 godina (!) pauze, Grammy-jem nagrađena jermensko-američka grupa vratila se na muzičku scenu sa dve nove pesme!

Motivisani nedavno rasplamsanim sukobom između naroda Republike Arcah i Azerbejdžana, kome se pridružila Turska kao jedna od najodgovornijih zemalja za nasilje koje potresa taj region već 26 godina, System Of A Down -Serj Tankian (vokal), Daron Malakina (gitara),Shavo Odadjian (bas), John Dolmayan (Bubnjevi) objavili su dve nove pesme, nakon 15 godina pauze.

Bend želi da ukaže na ovaj genocid i sakupi prilog za narod Arcaha i Jermenije. Sve tantijeme od ove dve pesme grupa će dati fondu Armenia Fund. Uz muziku, bend je napravio i prigodan merčendajz, čija prodaja takođe ide u pomenuti fond. Pesme možete preuzeti sa linka OVDE.

Obe pesme je napisao, komponovao i producirao gitarista SOAD,  Daron Malakian. On je poslao poruku ostalim članovima grupe  da “bez obzira na to kako se osećaju vezano jedni za druge, treba da to ostave po strani, jer je ova situacija daleko važnija i veća od svega, od samog benda I da moraju da urade nešto i pomognu svom narodu, onako kako najbokle znaju-muzikom”

Povodom toga System Of Down su dali zvaničnu izjavu:

Mi, System Of A Down, upravo smo objavili novu muziku, prvu za proteklih 15 godina. Radimo to zato što nas četvorica jednoglasno, imamo nešto važno da vam poručimo. “Protect The Land” i “Genocidal Humanoidz”  govore o ozbiljnom ratu koji je nametnut našim otadžbinama: Arcahu i Jermeniji.

27.septembra udružene snage Azerbejdžana i Turske (zajedno sa ISIS teroristima) napale su  Republiku Nagorno-Karabah koju Jermeni sada zovu Republika Arcah.Već mesec dana traju borbe, bombardovanje, reketiranje i teroristički napadi na civile, stare i mlade. Građani su prinuđeni da se  kriju po skloništima da bi izbegli kiše kasetnih bombi koje padaju po njihovim ulicama i domovima, bolnicama i hramovima. Nasilnici su zapalili njihove šume i ugrozili sav živi svet, koristeći bombe belog fosfora i ostalo nedozvoljeno oružje.

—–

Muzika i stihovi pesama govore za sebe. Potrebno nam je da vi govorite u ime naroda Arcaha.

Mir,

 Daron, Shavo, John i Serj “

Čitavu izjavu benda možete da pročitate OVDE

Poslednje izdanje System Of A Down bio je dvodelni album “Mesmerize”(Sony, 2005) i “Hypnotise”(Sony,2005), oba do sada prodata u više milionskim tiražima.

Pročitajte ekskluzivni intervju za Rolling Stone OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here