U jednoj od pešačkih zona u gradu Gitarijade “promarširali” su učesnici multimedijalnog preformansa pod nazivom “Street Art”. Ova manifestacija organizovana je u okviru obeležavanja dana grada Zaječara. Posetioci su mogli da na dve lokacije, ali i na putu od jedne do druge bine, na šetalištu kod Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” isprate raznovrsne izvođače iz više umetničkih sfera. 

“Air brush” umetnik, Zaječarac Miša Aranđelović, na licu mesta sve prisutne upoznao je sa ovom, u našoj zemlji relativno novom tehnikom slikanja. Na samom početku izrazo je zadovoljstvo i pohvalio organizatore: 

Drago mi je da se Ustanova Gitarijada ne bavi samo Gitarijadom, nego mnogim drugim stvarima, kulturom i umetnošću u globalu. I sigurno ćemo imati prilike da vidimo još mnogo toga u njihovoj organizaciji ove godine. Još jedno veliko hvala i veliki aplauz za njih. 

 

DSC_0537Miša Aranđelović uspeo je da za nepunih dva sata “Air brush” tehnikom naslika ogroman portret, koji je po završetku poklonio Ustanovi Gitarijada, naglasivši da ga ipak treba još malo “doraditi”, s obzirom na to, da ova umetnost kao i svaka zahteva dosta vremena.

Još jednu zanimljivu vrstu naslikavanja predstavio je  i Stefan Pejčić. Potom, svim prisutnima se predstavio plesni klub “La Luna”. Uvek zanimljiv i nov, zaječarski sastav “Stepenik” ume da ostavi utisak i dočara neko dobro vreme, koje je preko svima potrebno.

DSC_0577

 

Za svojevrsni defile bio je zadužen fantastični bubanj karavan Dragana Trajkovića . Takođe, izveden je deo predstave “Love me do” u režiji Stevana D. Jovanovića i izvođenju Dramske družine „Budionica“.  Svoj nastup imali su i žongleri sa vatrom: Milan Dišković i Ivana Damjanović.

Pogledajte galeriju fotografija.

foto: Milena Ilić 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here