Jedan od trenutno najpoznatijih srpskih pop-rok bendova sa svojom najvećom turnejom do sada i sedam živih koncerata u Nemačkoj 2022. godine!

Sveže Amputirana Ruka Satriania, ili S.A.R.S., je srpski alternativni pop-rok bend iz Beograda i jedan od najpopularnijih bendova na Balkanu. Bend je svoju popularnost na ovim prostorima krunisao nastupima širom Evrope, uključujući Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Austriju, Češku, Švajcarsku i mnoge druge zemlje regiona. Nakon ogromnog uspeha prve dve turneje u Nemačkoj 2017. i 2018. godine, bend se ove godine vraća u Nemačku! Njihova unikatna mešavina pop roka, regea, bluza i etničke muzike, uz balkanske taktove i provokativne tekstove učinili su ih naširoko poznatim i van granica Srbije. Na koncertima, S.A.R.S. beskrajno zabavlja svojom muzikom i nudi nezaboravno iskustvo pravo iz srca Balkana.

Bend je formiran u martu 2006. dvojac Aleksandar Luković “Lukač” (olovna gitara) i Dragan Kovačević “Žabac” (vokal) zajedno sa muzičarima sa veoma različitim interesovanjima i iskustvima napravili su jedinstven miks stilova. Ostale članove čine: Žarko Kovačević “Žare” (vokal), Vladimir Popović “Hobbo” (vokal), Miloš Kovačević “Kriva” (bas gitara), Branislav Lučić “Beban” (udaraljke), Goran Mladenović “Japanac” (bubnjevi) sa Ivanom Blažević “Violina” (violina). Ova postava snimila je svoju prvu pesmu “Buđav lebac” u resničkom RLZ studiju koju je podelila besplatno putem interneta, a numera je bez posebne medijske podrške, postala instant hit u Srbiji i drugim bivšim jugoslovenskim republikama. Trenutno bend ima sedam studijskih i jedan živi album, a mnogi njihovi spotovi nagomilali su milione pregleda.

Koncerte ovog srpskog benda u Nemačkoj poslednjih godina organizuje jedan od najuticajnijih bugarskih promotera. Prva kompanija koja je vodila jedan od najpopularnijih i najstarijih alternativnih muzičkih klubova u Sofiji – Stroeja (1997.) –  poznata je po svojoj promotivnoj aktivnosti kako u Bugarskoj, tako i u Nemačkoj, kao i u Češkoj Republici, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj. Realizovani projekti uključuju koncerte umetnika kao što su The Bloodhound Gang, House of Pain, Everlast, Soulfly, Public Enemy, The Subways, The Raveonettes, Karnivool, The Bug, Dub Inc., Kirsche Poppin’ Daddies, Dubioza Kolektiv i mnoge druge klupske manifestacije. Rođen u Sofiji, a odrastao u Evropi, Gibelin (2011) je kvalifikovana i pouzdana agencija za buking i organizaciju događanja sa sedištem u Berlinu, gde proširuje svoje dimenzije i organizuje sve veće i veće koncerte i turneje u Nemačkoj sa različitim muzičkim žanrovima i umetnicima uglavnom iz balkanskog regiona.

Ulaznice za dešavanja dostupne su u celokupnoj pretprodajnoj mreži Kompanije Reservix & ADticket i online www.gibelin.shop. Karte unapred se nude po ceni od 24 € plus takse. Ulaz na samom događaju košta 35 €, ako kapacitet nije iscrpljen. Broj karata je ograničen, stoga se preporučuje kupovina karte unapred!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here