Era disko svetla u četiri boje, presnimavanje muzike na danas nezamislive načine(mnogima i totalno apstraktne), dobija veličanstvenu elektro obradu 21. veka! 


Sleaford Mods, furiozni dvojac iz Notingema obradio je jedan od najvećih hitova britanske grupe Yazoo ‘Don’t Go’Ovu ljubavnu synth-pop pesmu besprekorno su adaptirali u svojstvenom vokalno-muzičkom stilu. Jason Williamson vlada tekstovim, Andrew Fearn muzikom, teme kojima se inače bave obradjuju osetljive sociološke aspekte iz sfere života britanske radničke klase, te je izbor pesme ‘Don’t Go’ samim tim poseban. Fearn-ova minuciozna muzika upotpunjena Jason-ovim jedinstvenim vokalom, ovaj klasik iz osamdesetih (1982.) pretvorili su u 2’51” čistog užitka.  


 
Na nedavno održanoj britanskoj turneji, promociji aktualnog albuma “Spare Ribs“, Sleaford Mods su se pokazali kao favorit publike za nastupe uživo, o čemu se piše u osvrtu nme.com“Njihov koncert uživo zbunjujuće je zadovoljstvo od početka do kraja, a ključni faktor je taj što nikad niste doživeli išta slično. I ne trošite vreme uzalud pokušavajući da nadjete ikakvu paralelu.” U prilog tome sigurno ide i Williamson-ova koncizna izjava:
Život je prejebeno kratak, mi smo Sleaford Mods. To smo što smo: stvarni život, glasan i made in Nottingham.”
 
Priliku da ih vidimo u regionu,  imaćemo na leto 2022. kada Modsi dolaze na 15. izdanje zagrebačkog InMusic festivala. Rasprodana UK turneja dovoljan je razlog da se dodje na njihovu zagrebačku svirku. A neočekivana kameo pojava frontmena Jasona Williamsona, mogla je da se pogleda nedavno, u prvoj episode serije “Landscapers” (HBO), a za koju je dobio izvanredne kritike. 
 
Multitalentovani, brutalno iskreni i uvijek dosledni Sleaford Mods, umetnici su koje bi svakako trebali trebalo pratiti jer njihov rad, u svim oblicima, doista pruža zbunjujuće zadovoljstvo od početka do kraja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here