Uz kišu koja je padala tokom većeg dela programa, sinoć je (subota 15. avgust) na Letnjoj pozornici u u Tvrđavi – bez prisustva publike – održano treće veče Nišville 2020 ONLINE festivala. 

Program je otvorio niški sastav „Moba“  predstavivši premijerno u Srbiji program (koji su početkom sedmice uz pozive na bis izveli na Bansko džez festivalu u Bugarskoj)  – hommage slavnom džez pijanisti Bilu Evansu. 

  Grupa „Hashima“  je takođe imala svojevrsnu premijeru jer su osim dela novog materijala, predstavili i novu članicu (klavijature i vokal) koja je dodatno unapredila zvučne slike ovog sastava koji svoj izraz bazira na džezu ali uspešno izbegava sve stilske klasifikacije.

Diva srpskog džeza Nada Pavlović nastupila u pratnji svog kvinteta koji čine tri ili četiri generacije nekih od najboljih  muzičara domaće scene, a Nada je još jednom pokazala da poznati (ali i neki ređe izvođeni) standardi u izvođenju nje i njenog sastava  uvek deluju novo i sveže. 

Program je zatvorio „Ethno jazz orchestra – EJO“  programom koji čine obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorska muzika inspirisana fusion jazzom i afričkom muzikom. 

Večeras na Nišvilu 

Poslednje festivalske večeri  (nedelja, 16. avgust) nastupiće grupa Majdan,  Kralj Čačka, Kvintet Olege Kirejeva i Vasila Hadžimanova i Midnight Jazzdance Trio.

Program Nišville ONLINE festival  se od 20:00 može direktno (i besplatno) pratiti putem linka:  http://nisville.com/live-stream/   

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here