Rundek Cargo Trio sa aktuelnog albuma “Mostovi” objavio je, spot “Ima ih”, crno-belu priču snimanu nedavno u Beogradu i Zagrebu, koji se asocijativno poigrava sa svetovima kapitalista i birokratije, klošara i beskućnika.


RCT_Ima Ih_11
Foto iz spota: Radislav Jovanov-Gonzo

 

Snimili smo spot pri punoj svijesti u Zagrebu i Beogradu, doprinoseći tako ‘popravljanju’ mostova između ova dva grada, iako ove lokacije za poruke pjesme ‘Ima ih’ i njenog spota nisu bitne. Mogle su to biti bilo koje dvije suvremene metropole“, objašnjava Darko Rundek. 

 

 

Nakon prethodnog nežnog i romantičnog “Don Juan”, za drugi spot sa CD-a “Mostovi” (2015) Rundek, violinistkinja Isabel Katala i multiinstrumentalista Dušan Vranić su sa rediteljem Radislavom Jovanovim-Gonzom izabrali pesmu “Ima ih”, jer njena poruka stiže usred izbegličke krize i britko niže poteze čovečanstva koji su nas doveli do toga da se bojimo, da se ne borimo i da se sramimo onog što jesmo.

‘Ima ih’ se svakodnevno puni novim smislovima. Neka i ovaj spot pomogne da bolje čujemo njihov odjek u sebi“, kaže Rundek.

Spot “Ima ih” pojavljuje se na samom početku turneje kojom Rundek Cargo Trio koncertno promoviše “Mostove” 27. novembra u Dom društvenih u Kraljevu, 28. novembra u Bioskopu Kruševac, 29. novembra u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” u Zrenjaninu, 2. i 3. decembra u beogradskom Bitef Art Cafe, kao i 4. i 5. decembra u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Foto iz spota: Radislav Jovanov-Gonzo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here