Hrvatski bend Rolin Humes koji je veoma dobro poznat srpskoj publici zasviraće ovu nedelje u Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio,11.3.),  Subotici (Blues Time Club, 12.3.) i Bačkoj Topoli ( Izlog ideja, 13.3). Trenutno promovišu novi videospot „I dont’t know“, a nose i titulu jednog od najboljih bendova u regionu.


fotka Rolin Humes 2

Vesela četvorka koju čine Robert Hudulin (vokal, klavijature), Emil Bišćan (bas) te braća Nikola (gitara) i Matej Smiljanić (bubanj)  je u manje od 5  godine postojanja obišla dobar deo Evrope, otisnula se i u daleke Sjedinjene Američke Države gde su svirali na International Blues Festivalu u Memfisu. Posebno se ponose s čak 8 pobeda na raznim takmičarskim festivalima širom regiona i Evrope što samo po sebi dovoljno govori o kvalitetu njihovih nastupa.

Njihov zvuk mešavina je bluza, džeza i roka, ali isto tako skloni su da improvizuju  tekom svirki, što se posebno odnosi na harizmatičnog frontmena Roberta koji vrlo često „kažnjava“ svoje klavijature, a ne mrzi ga ni  da se publici obrati  na više svetskih jezika. Rolin Humesi su do sada izdali dva autorska albuma te snimili nekoliko spotova od kojih je najaktualniji „I don’t know“ koji je objavljen prošle  sedmice. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here