Slovenački avangardni sastav Laibach objavio je svoj novi album „Also Sprach Zarathustra” za izdavačku kuću Mute. „Also Sprach Zarathustra” je njihovo prvo izdanje nakon albuma „Spectre”.


„Spectre” objavljenog 2014. godine, a ispraćeno je spotom za pesmu “Vor Sonnen-Aufgang” koji možete pogledati na sledećem linku: OVDE .

Muzika na albumu je originalno bila namenjena za pozorišnu adaptaciju romana „Tako je govorio Zaratustra”, koja je premijerno prikazana u martu prošle godine. Album „Also Sprach Zarathustra” je unapređena verzija muzike kreirane za gore pomenutu predstavu koju je režirao Matjaž Berger.

Kontroverzna turneja u Severnoj Koreji 2015. godine dovela je Laibach u žižu svetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo. Celo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabeležio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film “Liberation Day” koji je prikazan na filmskim festivalima širom sveta, a koji sad možete preuzeti putem sledećeg linka

Laibach će izdanje “Also Sprach Zarathustra” promovisati na evropskoj turneji koja počinje 4. novembra u Budimpešti, dok će u međuvremenu održavati samo festivalske nastupe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here