U Radul begovom konaku, u Zaječaru otvorena je, izlozba “Rock Momenti”. Nakon nepunih godinu dana, građani Zaječara su u prilici, da pogledaju postavku koncertnih rok fotografija autora, Raše Milojevića, Zorana Mojsina i Nemanje Đorđevića.


foto: Milena Ilic
foto: Milena Ilić

Nova izložba trojice autora, organizovana je, u okviru manifestacije MUZEJI SRBIJE, DESET DANA, OD 10 DO 10. U 11. EVROPSKOJ NOCI MUZEJA, izložba je otvorena i u gradu na dva Timoka, a možete je razgledati do 25. maja.

Dobro im došli...

foto: Narodni muzej "Zaječar"
foto: Narodni muzej “Zaječar”

Rokenrol je najveća kulturna revolucija dvadesetog veka, muzička i društvena pojava koja je od svog nastanka pedesetih godina pa do kraja prošlog veka bila dominantna struja u kulturi mladih i u društvu. Kroz vizuelni jezik koji je pratio rokenrol i zajedno sa njim se i razvijao, rokenrol je uticao na probijanje barijera, širenje ideja, menjanje društvenih shvatanja i sveta. Rok fotografija je dokument o idealima, o svetu, različitim shvatanjima, tendencijama, raznolikosti među ljudima, toleranciji i širini duha. Upravo kroz dokumentovanje javnih nastupa različitih i raznovrsnih autora iz sveta rok muzike, želimo da prikažemo i da potvrdimo postojanje malog parčeta slobode i boljeg sveta. 

Posle dugogodišnjeg rada, prevashodno baziranog na entuzijazmu, dobijenih nagrada na polju rok fotografije, jedanaest uspešnih izložbi projekta ROCK MOMENTI širom Srbije i bivše Jugoslavije, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, u fotografiji prevashodno opredeljeni za dokumentovanje rok koncerata, odlučuju se za saradnju sa autorima rok fotografije različitih generacija iz različitih gradova Srbije koji su svojim angažmanom kroz izložbenu aktivnost proteklih nekoliko godina doprineli održanju i razvoju tog fotografskog žanra u Srbiji: Zoran Mojsin (EFIAP) – Bor; Miloš Milojević (FSS1) – Zaječar; Nemanja Đorđević (urednik fotografije na internet portalu www.balkanrock.com) – Vranje; Raša Milojević (MF FSS / EFIAP/b / EsFIAP) – Zaječar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here