Povodom učešća Republike Srbije na Eurosongu, sinoć (ponedeljak 18. maj) je u svečanoj sali Kuće sporta (Haus Des Sport) pri Ministarstvu odbrane Republike Austrije u Beču, održana promocija grada Zaječara, u okviru koje je predstavljen i bogat program 49. Gitarijade, koja će u Zaječaru biti organizovana od 29. Jula do 1. avgusta ove godine.


IMG_20150518_195206

U okviru kulturno – umetničkog programa, nastupila je, vokalna solistkinja Aleksandra Stojanović, a održana je promocija Gitarijade, kao i turistička prezentacija grada Zaječara

DSC02569
Programu su prisustvovali njegova ekselencija ambasador Republike Srbije u Austriji g-din Pero Janković, zamenik ambasadora g-din Goran Bradić, poslanica u Gradskoj i pokrajinskoj skupštini grada Beča Anica Matzka – Dojder, predstavnik Turističke organizacije Srbije g-đica Sandra Vlatković, i predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču g-din Boro Kapetanović.

DSC02565

Organizatori programa kojim se naš grad predstavio srpskoj dijaspori u Beču su Ustanove „Gitarijada“ i Centar za kulturu i turizam „CEKIT“, a pokrovitelj je grad Zaječar .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here