Danas je na svim digitalnim streaming platformama objavljen „Sugar/Tzu”, poslednji video i singl londonskog benda black midi sa njihovog predstojećeg albuma Hellfire

black midi – britanska grupa koju čine Geordie Greep (gitara, vokal), Cameron Picton (bas, vokal) i Morgan Simpson (bubnjevi) – predstavljaju „Sugar/Tzu“, poslednji singl pre izdanja Hellfire, njihovog novog i trećeg albuma koji izlazi ovog petka, 15. jula, za Rough Trade Records. Nakon prošlomesečnog “Eat Men Eat” i „uzbudljivog” (po New York Times-u) glavnog singla “Welcome To Hell,” “Sugar/Tzu nastavlja stopama koncepta Hellfire albuma – pričom u prvom licu moralno sumnjivih likova. Kako to Greep opisuje: „Ako je ‘Cavalcada’ bila drama, Hellfire je poput epskog akcionog filma.” 

foto: Atiba Jefferson

Ima direktnih i dramatičnih monologa, blistavo privlačnih našem degradiranom osećanju za dobro i pogrešno. Nikada niste sasvim sigurni da li da se smejete ili užasavate. Objavljen zajedno sa muzičkim spotom koji je režirao Noel Paul,, „Sugar/Tzu” se usredsređuje na futuristički bokserski meč smešten u 2063. izmedju Sun Sugar i Sun Tzua, kome život oduzima mladi serijski ubica i koja je ispričana kroz elektro-prog-jazz muzičku podloge. 

U pesmi, osim jezgra benda, čuje se i duvačka sekcija:  Kaidi Akinnibi (saksofon), Joe Bristow (trombon) i Ife Ogunjobi (truba), kao i glas bokserskog spikera Hus Ragip.

Njihov predstojeći album Hellfire je već proglašen za najbolji britanski album godine. Pomenuti album nadograđuje se na melodijske i harmonijske elemente svog prethodnika („Cavalcade“), dok proširuje brutalnost i intenzitet prvenca Schlagenheim”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here