Poznati beogradski pijanista Aleksandar Jovanović Šljuka objavio je svoj prvi solo album „Iluzija” koji možete preslušati na sledećem linku: OVDE.


Projekat pod nazivom Shljuka koncipiran je oko Aleksandra Jovanovića koji se, ovom prilikom, prvi put predstavlja širem auditorijumu kao vokalni solista i tekstopisac. Pored Jovanovića, koji potpisuje sve numere kao autor, klavijaturista i glavni vokal, tu su i basista Marko Fabry i bubnjar Aleksandar Cvetković, sa kojima sarađuje već godinama kroz sastave Woodcock Group, Serbian Jazz Bre i Marčelov Napeti Kvintet. U bendu su i dve dame kao prateći vokali, takođe stare saradnice: Nevena Jelić (Serbian Jazz Bre) i Nevena Glibetić (Marčelo). Kao specijalni gost, na dve numere pojavljuje se i saksofonista Max Kochetov.

Iluzija”, kao naslovna numera, otvara album i, na neki način, opisuje atmosferu i perspektivu ove zbirke od devet pesama. Prvo što ih karakteriše je autentičan zvuk i sama muzička koncepcija, koja se, žanrovski neopredeljena, naslanja na više različitih tradicija i uticaja. Kompozicije su nastajale zajedno sa stihovima, koji su svojim ritmom i melodičnošću samih reči usmeravali tok muzike i aranžmana. Naravno, veliku ulogu u stvaralačkom procesu igraju i članovi benda, darujući svako svoj individualni izraz nastajanju celine” izjavio je Shljuka povodom objavljivanja albuma.

Kompletan album “Iluzija” u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media možete pronaći na svim digitalnim servisima putem sledećeg linka: OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here