Peti Pozitivan koncert u Novom Sadu biće održan u klubu “The Quarter” u subotu, 26. novembra 2016. godine u okviru kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a.

Hedlajner ovogodišnjeg koncerta je novosadski sastav Piknik koji će nakon dužeg vremena nastupati pred domaćom publikom.


piknik_foto_goran_bisevac
foto: Goran Biševac

Piknik, jednu od najoriginalnijih pojava na regionalnoj sceni predvodi svojevrsni genijalac svima poznat kao Gos`n Bandar. Pomenuti je još davne 1995. godine započeo ovo svoje muzičko putovanje eksperimentišući u svom studiju. Sve do 2006. godine nastali su mnogi neobjavljeni albumi kao rezultat njegovog rada u prostorijama Piknik Studija. Tokom tih godina pojavilo se mnogo ljubitelja i poštovalaca Piknikovih pesama kao i učestala emitovanja na različitim radio stanicama, pa Piknik dobija ozbiljnu ponudu za svoje prvo zvanično izdanje. Godine 2007. na underground sceni pojavio se album “Miš, Puž i Ker” u izdanju SKCNS i pokrenuo zahteve publike za koncertnu aktivnost benda. Gos’n Bandar potom oformljava prvu postavu benda Piknik i postaje koncertno aktivan. Od tada pa do danas nastale su mnoge pesme u izvedbi celokupnog benda.

Drugi zvanični album “Dembelan” objavljen je 2008. godine. Uporedo sa Piknikom nastaje i frakcija benda Horror Piknik koji isključivo obrađuje audio-video temu oldschool thrash metala. Horror Piknik svojom iskrenom i zabavnom interpretacijom davno zaboravljenog stila osvaja mnogobrojnu metal publiku. Danas na svojim nastupima uživo Piknik i Horror Piknik su jedna ekipa u svoj svojoj raznolikosti muzičkih stilova i šarolikosti scenskog nastupa. Animiraju publiku koja voli sve od ” hard-core, punk, pop-rock, thrash metal, electro industrial, social comedy”. Ovaj bend se nikada ne može svrstati ni u jedan stil jer obrađuje podjednako sve žanrove, iako je u poslednje vreme tendencija naginjanja ka “tvrđem” gitarskom zvuku očigledna.

Poslednji album Piknika “Radnički savet” koji sadrži već puno hitova poznatoj široj publici po video spotovima koji su ranije objavljeni ( kao što su “Bojkot”, “Na crno”, “Mrš na radno mesto”) možete i dalje besplatno preuzeti na adresi http://nocturnemagazine.net/download/80/piknik-radnicki-savet.

Uskoro će biti objavljena imena ostalih bendova koji će nastupati na petom Pozitivnom koncertu, a ulaznice će se naći u pretprodaji u oktobru.

Organizator Pozitivnog koncerta je Udruženje Prevent u partnerstvu sa Udruženjem Remiks, a podršku ovoj manifestaciji i ove godine pružila je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here