PDF – Palanački Dunav Fest je jednodnevni rok festival koji će biti održan prvi put u Bačkoj Palanci 16. juna 2017. godine.


foto: Robert Pavić

Festival će biti održan na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra “Tikvara”. Ulaznice su u prodaji od  13. marta, na svim Gigstix prodajnim mestima kao i online na sajtu www.gigstix.com po promo ceni od 800 dinara.

Ova cena važiće do 1. aprila nakon čega će se prodavati za 1000 dinara. Na dan festival cena će biti 1200 dinara.

Jedna od najvećih regionalnih koncertnih atrakcija, zagrebački bend Brkovi, prvi su potvrđeni headliner novog festivala PDF koji će biti održan 16. juna u Bačkoj Palanci. Brkovi su poslednjih godina gradili svoju popularnost serijom ultimativnih hitova koje su objavili na šest studijskih albuma i bezkompromisnim živim nastupima.

U nekoliko godina prešli su put od lokalnih heroja do jednog od najtraženijih bendova na našim prostorima. U Srbiji su već godinama izuzetno popularni, a samo u prošloj godini su imali nekoliko nastupa za pamćenje. Svakako treba izdvojiti njihov solo koncert u prepunoj beogradskoj Hali sportova i dva rasprodata koncerta u novosadskom klubu The Quarter.

Vredi pomenuti i podatak da su u anketi radija „Beograd 202“ po mišljenju slušalaca izabrani za regionalni bend godine. Video “Nisi me bila vrijedna”. Brkovi su do sada u Bačkoj Palanci nastupili samo jednom.

Taj koncert je održan 2015. godine u prepunom Old Cellar Pabu. Palančani, a sigurno i članovi benda, još uvek dobro pamte euforičnu atmosferu u kojoj je koncert protekao. Sredinom juna se Brkovi vraćaju u Pačku Palanku, s tim da će ovog puta na velikoj bini sa moćnim razglasom, predstaviti publici svoje stvaralaštvo na prvom Palanačkom Dunav Festu.

Organizator Palanačkog Dunav Festa je Udruženje građana “Rok kultura” iz Bačke Palanke uz podršku Skupštine opštine Bačka Palanka.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here