Rock program Good Vibrations ove će srede ući u svoju petu sezonu, a čast da je otvore pripala je zagrebačkim bendovima Antenat i Genetic Plant. Neizostavni DJ Kneža za ovu je priliku priredio slušaonicu „SKA-P vs Reel Big Fish“ uz pokoji ska hit koji će sve prisutne naterati na ples i dobro raspoloženje. 


SATNICA:

20:30 Početak

21:20 Genetic Plant

22:15 Antenat

00:00 DJ Kneža

Good Vibrations, program koji je premijerno predstavljen u listopadu 2012.,do sada je doživio 118 zagrebačkih izdanja, a tom je prilikom zasviralo preko 250 što domaćih, što stranih bendova. Imao je i svoja međunarodna izdanja u Švedskoj (Göteborg i Värnamo) i Engleskoj (London) gdje je osim samog programa predstavljena i hrvatska alternativna scena. U veljači 2014. sa švedskom agencijom Studiefrämjandet započeta je razmjena bendova, a u tom je razdoblju Hrvatsku odnosno Švedsku posjetilo preko 60 bendova uz pomoć partnera kao što su INmusic, ZCUK Regenerator i drugi. Osim koncerata u sklopu programa održane su i tri panel diskusije s tematikom vezanom za glazbenu industriju, kao i brojne slušaonice, open micovi itd. U petoj sezoni program će se održavati svaku drugu srijedu, počevši od 21. rujna kada će nastupiti već spomenuti Antenat i Genetic Plant.

ANTENAT je, nakon dva uspješna albuma, Subing (2006.) i Karavana (2008.), te bezbrojnih koncerata po Hrvatskoj i inozemstvu, predstavio u ožujku 2013. godine svoj novi i još uvijek aktualni album „Izlet“. Njime je napravio izlet u novi zvuk, u nove glazbene pravce koji su obogatili njegov subreggae mozaik; izlet u live-svirku, jer novih 11 pjesama snimljeno je uživo; izlet u nove suradnje sa starim prijateljima: na albumu pjevaju Julien Bordier (bend Joke) i Ana Fabijanić, a violončelo svira Stanko Kovačić. Album je zavrijedio odlične kritike, a vrlo uspješna promotivna turneja tijekom prve polovice 2013. godine obuhvatila je dvadesetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon promotivne turneje Antenat je paralelno uz rad na novom materijalu odsvirao niz nezaboravnih koncerata među kojima je onaj u Vintage Industrial Baru prije nepune dvije godine posebno ostao u sjećanju zagrebačkoj publici.

Facebook: https://www.facebook.com/Antenat-29692881604

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=z-QiN8G2yco

fotka-antenat-1

GENETIC PLANT je dub/funk bend, trenutno stacioniran u Zagrebu. Osnovan je u ljeto 2002. godine, ali se nakon višegodišnje pauze tek 2013. godine aktivno vraća na glazbenu scenu. Njihova glazba u sebi sadržava dub, reggae, funk, blues i rock elemente, a zbog originalnosti i jake autorske interpretacije publika je često imala poteškoća u svrstavanju te muzike pod određeni žanr (a što i samim članovima benda ponekad predstavlja problem). U skorije vrijeme očekuje se završetak snimanja prvog albuma, a kako će to sve skupa otprilike zvučati provjerite ovom prilikom u Vintageu!

Facebook: https://www.facebook.com/GeneticPlant

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-377723703/sets/genetic-plant

fotka-genetic-plant

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here