Novi album grupe M.O.R.T. ,,Samo hrabro i bezveze” biće objavljen 17. marta, a najavljuju ga još jednim spotom za pesmu ,,Svijet se sužava”.

Pesma je nastala tokom stresnih i brutalnih uslova 2020. godine, u bendovskoj prostoriji za probe:

,,Za sve one koji se osećaju izolovano i odbačeno kao da se svet sužava, znajte da je nekad najhrabrija stvar i junački korak tražiti pomoć. Uvek postoji neko  ko vas može videti, osetiti i prihvatiti baš takve kakvi jeste”, poruka je novog singla koju šalju momci iz M.O.R.T.a.

Koncept za spot ,,Svijet se sužava” je vrlo jednostavan i precizan. Inspirisan je poznatom dolly zoom scenom iz Hičkokove ,,Vrtoglavice”, kada James Stewart gleda niz stepenište koje počinje vrtoglavo da se deformiše.

,,Odlučio sam da iskoristim taj pogled „sa visine” i u to uklopim jednostavan motiv spirale, odnosno kružnog kretanja kamere. Cilj je bio ponuditi drugačiju perspektivu na svet koji je u neprestanom kretanju i koji se konstantno obrušava na nas, a mi stojimo u njegovom središtu, pokušavajući da shvatimo šta se u stvari događa. Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da smo uspeli u našoj nameri”, kaže Bojan Koštić, reditelj novog spota grupe M.O.R.T. za pesmu ,,Svijet se sužava”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here