Antipropaganda rekreativne upotrebe. Isti, strah iz detinjstva (da te nešto zgrabi dok plivaš gore). Isto, posledica svakodnevnih poziva moje bake ‘Zašto dođavola moraš da budeš nešto ekstra?’ – idite na more između Sisveta i Nove godine“, tri su stvari koje Srđan Saher ima da kaže o novom singlu benda SACHER.

 

A ozbiljno, pesma „Morska trava” je kao padobran uletela pred kraj snimanja novog albuma „Stara slava”. Pošto mu ovde nije mesto, jer album sadrži samo rimejkove starih stvari, mi ga objavljujemo preko linije. „Pesma nam se dopala, pa nismo hteli da čekamo njegov red. S obzirom da je Stara slava dupli album, moglo bi da potraje godinama“.

Uz članove benda Miljana Bakića, Ivana Beuca, Dragana Brkljačića i Filipa Riđičkog, Saheru se ovoga puta pridružilo i dosta gostiju. Na udaraljkama je Tin Brkljačić, a duvačke instrumente sviraju Igor Pavlica – truba, Damir Prica Kafka-Kapri – tenor i sopran saksofon, Nikola Santro – trombon i Jurij Novoselić, koji je uradio i aranžmane za njih – tenor i alt saksofon. Zrikavci su naš dom, snimljeni ovog ljeta na Visu i Lastovu.

Za produkciju, miks i mastering zaslužan je Zvonimir Dusper-Dus, a autor spota i ovoga puta je Branka Saher.

 

Foto | Goran Berović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here