Koncert “ljubičastih” u takođe, na neki način ljubičastoj Areni podstakao me je na pomisao “Koliko je ustvari svetska scena i dalje žedna ovoga”, a i uvek će biti, zar ne ?! Ipak je to zvuk, koji ne prati “trendove”, na čemu veliko zahvaljujem legendarnom sastavu DEEP PURPLE.

Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Ian Paice, Don Airey izgleda nemaju nameru da se zaustave, zašto bi ?! Neko mi je jednom rekao “Stvoriti ime, održati ga i imati publiku – to trebaš da ceniš, zašto odustajati?!”

DSC_0048

Bend je davne 1975. ušao u “Ginisovu knjigu rekorda” kao najglasniji na svetu, a tada je prvi put nastupio i u srpskoj prestonici, takođe smo ih slušali  još 2003. i 2006. godine. Poslednji nastup u Beogradu, nakon skoro 8 godina, izveden je u okviru evropske turneje na kojoj promovišu novi studijski album Now What? 

Mnogi bi možda završili priču o ovom koncertu ovako “Nakon dva sata uživanja, Deep Purple je povratio nadu u Rock n’ Roll” ili “Vratio je nadu da Rock još uvek živi”.

Zapravo, moramo prestati da govorimo takve neistine, jer rock nije mrtav, niti je na ivici smrti. Dokle god je ovih ljudi i onih daleko mlađih, koji ih verno prate i osećaju ono što im se servira, nema bojazni za dobar stari zvuk i onaj R n’ R entuzijazam. Naša Arena je bila puno, a ima ih još.

Uživajte i pogledajte fotografije.

foto: Milan Belić i Milena Ilić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here